Page 100 - mag_76
P. 100
ςυΝΤΑΓες
rigatoni pasta
με μανιτάρια
100
alfredo
υλικά
• 1 πακέτο rigatoni Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5'. στραγγίζουμε και
• 1 κουνουπίδι τ' αφήνουμε στην άκρη. Μετά βράζουμε λίγο το
• 3 φλ. ζωμό λαχανικών κουνουπίδι (για 5'). Εντωμεταξύ σωτάρουμε ελαφρά
• 3/4 φλ. γάλα το λιωμένο σκόρδο στη μια κουταλιά της σούπας
• 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο βούτυρο. Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε μπλέντερ
• 1 πακέτο φρέσκα μαζί με το γάλα και το 1 φλ. ζωμού μέχρι να γίνει
μανιτάρια σε φέτες λεία κρέμα. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 .
0
• 4 κ.σ. βούτυρο, σωτάρουμε τα μανιτάρια στις 3 κ.σούπας βούτυρο.
• 1 φλιτζάνι παρμεζάνα Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα κουνουπιδιού
• φρέσκο φασκόμηλο
και τα μανιτάρια, όλα μαζί. προσθέτουμε και τον
προαιρετικά: υπόλοιπο ζωμό για να γίνει σωστή η σάλτσα μας.
καραμελωμένα Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ ταψί όλο το μίγμα.
κρεμμύδια, μπέικον, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 10-
λουκάνικο 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο φασκόμηλο
στο σερβίρισμα!