Page 110 - mag_77
P. 110
συΝΤΑΓεσ
φοινίκια
μελομακάρονα
110
με ένα μυστικό κρυμμένο μέσα τους
υλικά Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, χωρίς το μέλι, για να
Για το σιρόπι βράσουν. Ξεκινάμε με το σιρόπι για να έχει κρυώσει
500 γρ. νερό όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.
800 γρ. ζάχαρη Μόλις το σιρόπι πάρει βράση αποσύρουμε από τη
150 γρ. μέλι φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε
3 ξυλάκια κανέλας και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε
λίγα γαρίφαλα τον φούρνο. Βάζουμε στη συνέχεια τα υλικά σε
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Για το μείγμα Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού σιμιγδάλι. Μετά όλα μαζί τα ανακατεύουμε με τα
500 γρ. ελαιόλαδο χέρια πολύ απαλά και για πολύ λίγη ώρα.
50 γρ. ζάχαρη άχνη Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο
2-3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα μαγειρική σχήμα, κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο τους
ξύσμα, από 2 πορτοκάλια και κρύβουμε μέσα τους μισό καρύδι μετά τα
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χονδρό τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις είναι
καρύδια κομμένα στη μέση έτοιμα, ρίχνουμε τα μελομακάρονα καυτά στο κρύο
μέλι και καρύδια σιρόπι και τα αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
για γαρνίρισμα Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Καλή επιτυχία!