Page 111 - mag_77
P. 111
της Ρούλας Μονογυιού
Χριστουγεννιάτικα
υλικά Mπισκότα
• 75 γρ. βούτυρο,
σε θερμοκρασία
δωματίου
• 1/2 φλ. καστανή Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μεγάλο 111
ζάχαρη μπολ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αυγό, το
• 1/4 φλ. μέλι αλάτι, το τριμμένο τζίντζερ, την κανέλα και το κάρδαμο
• 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μέτριο μπολ έχουμε
• 1/4 κ.γ. αλάτι ανακατέψει το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder και
• 2 κ. σ. ginger
• 1 κ. σ. κανέλα μετά τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε
• 1 κ. σ. κάρδαμο απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Kρατάμε
• 2 φλ. αλεύρι τη ζύμη στα ζεστά για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να
γενικής χρήσης φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
o
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια
• 1/2 κ. σ. baking κι αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο έως ότου η ζύμη
powder
γίνει περίπου 4mm. Κόβουμε με κουπ πατ χιονονυφάδας
για το γκλάσο και μεταφέρουμε τα κομμένα σχήματα σε ένα ταψί που το
• 200γρ. ζάχαρη άχνη έχουμε στρώσει με χαρτί. Ψήνουμε για 8' (για μπισκότα
• χυμός 1 λεμονιού διαμέτρου 5cm / 2 "). Επαναλάμβάνουμε με την υπόλοιπη
και το ξύσμα του ζύμη. Στο τέλος ετοιμάζουμε το γκλάσο. Βάζουμε την άχνη
σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
κουταλιά κουταλιά. Βουτάμε κάθε ψημένο μπισκότο μέσα
στο γκλάσο και τα βάζουμε σε μια συρμάτινη σχάρα.
Αφήνουμε για μια ώρα και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές
δοχείο έως και για 5 ημέρες.