Page 91 - magazine_85
P. 91

ΣΥΝΤΑΓΕΣ•ΕΥΚΟΛΕΣ•ΓΡΗΓΟΡΕΣ•ΣΥΝΤΑΓΕΣ••ΝΟΣΤΙΜΕΣ•ΣΥΝΤΑΓΕΣ • ΕΥΚΟΛΕ Σ• ΓΡΗΓΟΡΕΣ &



                                                                                              της Ρούλας Μονογυιού









































                           τούρτα μόκα                                                                                          91










                                                           συνταγή... vintage



                 υλικά                                  Kαβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβουμε.
                                                        Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μας, σύμφωνα
                 • Για τη βάση                          με τις οδηγίες της. Αφού αφρατέψει η σαντιγί μας
                 30 μπισκότα σαβαγιάρ                   συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το


                                                        ζαχαρούχο γάλα και το νες καφέ. Βάζουμε το μείγμα
                 • Για το σιρόπι                        στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο
                 φρέσκο γάλα                            γάλα και το κονιάκ μας και ανακατεύουμε ελαφρά για
                 1 κ.γ. nescafe                         να ενωθούν. Βουτάμε μέσα ένα ένα τα σαβαγιάρ μας,

                 1 κ.γ. κονιάκ                          με γρήγορες κινήσεις για να μη φουσκώσουν.

                                                        Σε μια πιατέλα απλώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ.
                 • Για την κρέμα                        Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο την ανακατεύουμε
                 1 ζαχαρούχο γάλα                       ελαφρά και την απλώνουμε λίγο περισσότερο από το

                 1 κουτάκι morfat                       μισό μείγμα μας στα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε μια

                 1 κ.σ. nescafe                         ακόμη μια στρώση σαβαγιάρ και τη υπόλοιπη κρέμα

                                                        από πάνω, φροντίζοντας να τα καλύψουμε καλά. Από
                 • Για ντεκόρ                           πάνω πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

                 αμύγδαλα                               Τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον

                 καβουρντισμένα                         2 με 3 ώρες και ...Bon appétit
   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96