Page 91 - magazine_85
P. 91
ΣΥΝΤΑΓΕΣ•ΕΥΚΟΛΕΣ•ΓΡΗΓΟΡΕΣ•ΣΥΝΤΑΓΕΣ••ΝΟΣΤΙΜΕΣ•ΣΥΝΤΑΓΕΣ • ΕΥΚΟΛΕ Σ• ΓΡΗΓΟΡΕΣ &
της Ρούλας Μονογυιού
τούρτα μόκα 91
συνταγή... vintage
υλικά Kαβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μας, σύμφωνα
• Για τη βάση με τις οδηγίες της. Αφού αφρατέψει η σαντιγί μας
30 μπισκότα σαβαγιάρ συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το
ζαχαρούχο γάλα και το νες καφέ. Βάζουμε το μείγμα
• Για το σιρόπι στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο
φρέσκο γάλα γάλα και το κονιάκ μας και ανακατεύουμε ελαφρά για
1 κ.γ. nescafe να ενωθούν. Βουτάμε μέσα ένα ένα τα σαβαγιάρ μας,
1 κ.γ. κονιάκ με γρήγορες κινήσεις για να μη φουσκώσουν.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ.
• Για την κρέμα Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο την ανακατεύουμε
1 ζαχαρούχο γάλα ελαφρά και την απλώνουμε λίγο περισσότερο από το
1 κουτάκι morfat μισό μείγμα μας στα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε μια
1 κ.σ. nescafe ακόμη μια στρώση σαβαγιάρ και τη υπόλοιπη κρέμα
από πάνω, φροντίζοντας να τα καλύψουμε καλά. Από
• Για ντεκόρ πάνω πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
αμύγδαλα Τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον
καβουρντισμένα 2 με 3 ώρες και ...Bon appétit