Page 103 - mag_103
P. 103

ΣΑΛΑΤΑ                                                ΣΑΛΑΤΑ


                                  ΜΕ                                       ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ


                      ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ                                                           &


                                                                             ΑΒΟΚΑΝΤΟ


                                  υλικά

                     • 2 κούπες γλιστρίδα τρυφερό
                            • μέτριο κρεμμύδι                                           υλικά
                     • 2 αγγουράκια τύπου Κνωσού                               • βρασμένα παντζάρια)

                              • 5-6 ντοματίνια                                   • 1 ώριμο αβοκάντο
                               • 2 μανταρίνια                             • 2 κουτ. της σούπας κρέμα ξύδι
                                   • αλάτι                                             βαλσάμικο
                       • ελαιόλαδο κατά βούληση                         • 1 κουτ. της σούπας χυμό φρέσκου

                         • 2-3 κουτ. σούπας ξύδι                                        λεμονιού
                                   • ελιές                              • 1 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό
                        • 2 αυγά βραστά (σφικτά)                                       πορτοκάλι                               103 103
                          • ξινομυζήθρα ή φέτα                         • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού

                     • σπασμένη κριθαροκουλούρα                              • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα
                                                                                     πορτοκαλιού
               Πλένουμε και κόβουμε τους τρυφερούς                                • Μια πρέζα αλάτι
               βλαστούς  της γλιστρίδας.  Σε  μεγάλη                         • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

               λεκάνη κόβουμε όλα τα βασικά υλικά,                                    • μπλε τυρί

               αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
               Το παξιμάδι το απλώνουμε στο                          Κόβουμε τα παντζάρια και το αβοκάντο
               κάτω μέρος της σαλατιέρας, από                        σε  φέτες.  Τοποθετούμε  τις  φέτες  σε

               πάνω βάζουμε τη σαλάτα μας και                        μια σαλατιέρα. Χτυπάμε ελαφρά όλα

               τα  μανταρίνια  μας προσέχοντας  να                   τα  υλικά  μαζί  για να  ετοιμάσουμε  τη
               μην  έχουν κοκούτσια.  Χτυπάμε  σε                    βινεγκρέτ εσπεριδοειδών σε ένα μικρό
               ένα βαζάκι το λάδι με το ξύδι και το                  βαζάκι. Περιχύνουμε τη σος βινεγκρέτ

               ρίχνουμε στη σαλάτα μας.                              πάνω από τη σαλάτα μας και κόβουμε

               Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!                         σε μικρά κομμάτια το μπλε τυρί.
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108