Page 105 - mag_103
P. 105

ΠΑΝΤΖΑΡΟ-                                             ΠΑΝΤΖΑΡΟ-


                            ΣΑΛΑΤΑ                                                     AΒΓΟ


                        ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ                                                ΣΑΛΑΤΑ

                      & ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ                                                      υλικά



                                  υλικά                                        •3 - 4 μέτρια παντζάρια

                      • 3 - 4 παντζάρια, βρασμένα,                          • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,
                 ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά                               • Θαλασσινό αλάτι

                                  κυβάκια                               • 1/2 κούπα ασπρισμένα ολόκληρα
                      • ½ κούπα φρέσκο μαϊντανό                              αμύγδαλα, καβουρντισμένα
                               ψιλοκομμένο                                      • 1 κουτ. σούπας μέλι
                • ½ κούπα καρύδια κομμένα σε μικρά                      • 1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
                                  κομμάτια                                    • 1 ψιλοκομμένο κρμμύδι

                             • 1 σκελίδα ξερό                                  • 1 πορτοκάλι Σαγκουίνι
                100gr γιαούρτι στραγγιστό (ή μπορούμε                         • 4 κούπες baby σπανάκι
                 να αντικαταστήσουμε με μαγιονέζα ή                     • 4-5 κόκκινα αυγά, κομμένα στα 4                      105 105

                                 μισό μισό)                               • κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
                       • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο                     Καβουρντίζουμε τ' αμύγδαλα και τ'
                       • 2  κουτ. σ. ξίδι από κρασί                  αφήνουμε να κρυώσουν. Σ' ένα βαζάκι
                       • 1 κουτ. γλ. μουστάρδα και
                   • κουκουνάρια για το σερβίρισμα                   χτυπάμε, το μέλι, το ξύδι, το κρεμμύδι,
                                                                     το ελαιόλαδο και τ' αμύγδαλα μαζί για
               Σε  μπολ  βάζουμε  τα  παντζάρια,  τον                ένα νόστιμο dressing. Προσθέτουμε
               μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.                   κατά  βούληση θαλασσινό  αλάτι και

               Προσθέτουμε μια κουταλιά από το λάδι                  πιπέρι. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και
               μας και μια κουταλιά από το ξίδι. Αφού                τα κουκούτσια από το πορτοκάλι

               ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τα                      και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια
               καρύδια, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη                σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι κάτω-

               μουστάρδα, και το υπόλοιπο λαδόξιδο.                  κάτω και το περιχύνουμε γενναιόδωρα
               Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.                           με το dressing μας, συνεχιζουμε με το

               Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται,                       πορτοκάλι, τα παντζάρια σε φέτες, τα
               προσθέτουμε λίγο λαδόξιδο ακόμα.                      κομμένα  αυγά  και θρυμματίζουμε  το

               Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.                         κατσικίσιο τυρί. Προαιρετικά λίγο ρόδι!
               Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε με

               ψιλοκομμένο μαϊντανό και κουκουνάρι
               και ...voilà!
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110