Page 20 - mag_100
P. 20

oΔοΙποΡΙKo



                 Magna graecia





































               Φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Κατά-                      Είναι επίσης η γενέτειρα του μεγάλου

               νιας, της μαύρης πόλης, Citta Nera                    Έλληνα μαθηματικού και επιστήμονα
               όπως την ονομάζουν λόγω του χρώ-                      Αρχιμήδη. Βολευτήκαμε στο ξενο-
   20          ματος που έχει και την αίσθηση που                    δοχείο Albatros και βγήκαμε για μια


               σου δίνει. Το μεγαλύτερο εν ενεργεία                  πρώτη βόλτα και δείπνο στην όμορφη
               ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα είναι                  πόλη.
               αυτή που της έδωσε αυτό το σκούρο                     Την επόμενη ημέρα ξεκινήσαμε το

               χρώμα και που την κατέστρεψε τε-                      οδοιπορικό μας όπως είχαμε σχεδιά-
               λευταία φορά σχεδόν ολοκληρωτι-                       σει για να συναντήσουμε την πρώτη
               κά το 1669. Ο κεντρικός δρόμος της                    πόλη ή καλύτερα το πρώτο χωριό που

               Κατάνιας είναι η Via Etnea και πως                    βρίσκεται χαμηλά στο κάτω ανατολι-
               αλλιώς θα τιμούσαν το μεγαλύτερο                      κό άκρο της Σικελίας με 367 μόνιμους
               ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Θα                      κατοίκους κοντά στις πόλεις Pachino

               επανέλθω στην Κατάνια και πάλι γιατί                  και Noto. Το χωριουδάκι Marzamemi
                                                                     που έχει πάνω του ταβέρνες με ελ-
               σχεδιάσαμε να πάρουμε από το αερο-                    ληνικό χρώμα και φημίζεται για την
               δρόμιο της Κατάνιας το ενοικιαζόμενο                  ομορφιά  του αλλά  και για  τα πεντα-

               αυτοκίνητο μας  και να ξεκινήσουμε                    νόστιμα arancini. Τα αραντσίνι είναι
               το οδοιπορικό μας ή πιο ελληνικά το                   τραγανοί ρυζοκεφτέδες που φτιάχνο-
               Road Trip μας. Πρώτος μας σταθμός                     νται από το περίσσευμα του ριζότο. Το

               και διανυκτέρευση μετά από περίπου                    αξιοποιούν προσθέτοντας υλικά και
               μίας ώρας οδήγηση από το αεροδρό-                     φτιάχνουν τραγανές ρυζοκροκέτες με
               μιο οι ελληνικότατες Συρακούσες. Η                    υπέροχη κρούστα και γέμιση συνή-

               Unesco έχει ανακηρύξει την πόλη                       θως τυρί που λιώνει ή μανιτάρια, μο-
               μαζί με την Νεκρόπολη Παντάλικα                       σχάρι, κοτόπουλο, λαχανικά κλπ. Δεν
               Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.                       είχαμε πολλές επιλογές για εστιατό-
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25