Page 105 - mag_99
P. 105

σοκολατένιος

                                 πειρασμός










                                                  δροσερό & vegan



                                                       Για την Βάση

                                      500 γρ digestive και 250γρ digestive σοκολάτας

                                                  2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
                                                     250 γρ χυμό βύσσινου

                                                       1 φλυτζανάκι λικέρ
                                             Για την κρέμα σοκολάτας

                                                          1200 γρ νερό

                                                      120 γρ κορν φλάουρ                                                       105
                                                       60 γρ κακάο σκόνη

                                                    250 γρ ζάχαρη καστανή
                                                            2 βανίλιες

                                                      200 γρ κουβερτούρα


               Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε 1200 γραμμάρια νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ

               και το κακάο, ανακατεύουμε και ανάβουμε το μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.

               Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να

               ανακατεύουμε με προσοχή. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε

               στην κρέμα μας. Την ανακατεύουμε μέχρι να πήξει! Την αφήνουμε στην άκρη

               κι ετοιμάζουμε τη βάση μας. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα με τον

               χυμό μέχρι να λιώσει και βουτάμε τα μπισκότα μας. Σ' ένα ταψί στρώνουμε

               τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε

               με επόμενη στρώση μπισκότων και άλλη μια στρώση κρέμας σοκολάτα.

               Στην τελευταία στρώση βουτάμε digestive σοκολάτας τα στρώνουμε και

               τελειώνουμε με ένα ελαφρύ στρώσιμο κρέμας.

               Tibs: Μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη στην κρέμα και να προσθέσετε μαρμελάδα
               φράουλα πάνω από τα μπισκότα και κάτω από την κρέμα. Ή μπορείτε να βάλετε μπανάνες
               κομμένες πάνω από τα μπισκότα. Ή να προσθέσετε στην κρέμα καραμελωμένα αμύγαλα...
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110