Page 105 - mag_99
P. 105
σοκολατένιος
πειρασμός
δροσερό & vegan
Για την Βάση
500 γρ digestive και 250γρ digestive σοκολάτας
2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
250 γρ χυμό βύσσινου
1 φλυτζανάκι λικέρ
Για την κρέμα σοκολάτας
1200 γρ νερό
120 γρ κορν φλάουρ 105
60 γρ κακάο σκόνη
250 γρ ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
200 γρ κουβερτούρα
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε 1200 γραμμάρια νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ
και το κακάο, ανακατεύουμε και ανάβουμε το μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε με προσοχή. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε
στην κρέμα μας. Την ανακατεύουμε μέχρι να πήξει! Την αφήνουμε στην άκρη
κι ετοιμάζουμε τη βάση μας. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα με τον
χυμό μέχρι να λιώσει και βουτάμε τα μπισκότα μας. Σ' ένα ταψί στρώνουμε
τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε
με επόμενη στρώση μπισκότων και άλλη μια στρώση κρέμας σοκολάτα.
Στην τελευταία στρώση βουτάμε digestive σοκολάτας τα στρώνουμε και
τελειώνουμε με ένα ελαφρύ στρώσιμο κρέμας.
Tibs: Μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη στην κρέμα και να προσθέσετε μαρμελάδα
φράουλα πάνω από τα μπισκότα και κάτω από την κρέμα. Ή μπορείτε να βάλετε μπανάνες
κομμένες πάνω από τα μπισκότα. Ή να προσθέσετε στην κρέμα καραμελωμένα αμύγαλα...