Page 113 - mag_98
P. 113
Η συνταγή για αβγά με μακαρόνια στο τηγάνι
είναι γεμάτη από παιδικές και τρυφερές αναμνήσεις!
(καλ)ομελέτα
με spaghetti
•6 - 8 αβγά
• μακαρόνια Νο10
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 6 φέτες μπέικον
• μαϊντανό
• φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 113 113
• αλάτι
• 250γρ τσένταρ
Αυτό είναι ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό που μας έφτιαχνε η μητέρα μας
όταν, σπάνια βέβαια, περίσσευαν μακαρόνια. Χτυπούσε πολύ τα αβγά σε ένα
μπολ. Πρόσθετε τα βρασμένα μακαρόνια μαζί με μπόλικο τυρί που έλειωνε
και τα άφηνε λίγη ώρα μαζί. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι έβαζε ελαιό-
λαδο μαζί με λίγο βιτάμ να κάψει. Έκοβε σε μικρά κομμάτια τις φέτες του μπέ-
ικον και πρόσθετε τα αβγά με τα μακαρόνια. Αλατοπιπέρωνε και περίμενε να
ψηθεί καλά για να τη γυρίσει. Πάντα σε μέτρια φωτιά! Ακόμα θυμάμαι τη χαρά
που κάναμε όταν γυρίζαμε από το σχολείο που όλο το σπίτι μοσχοβόλαγε και
μας περίμενε αυτή η ομορφιά μέσα στο πιάτο!
Καλή σας όρεξη γιατί η επιτυχία είναι σίγουρη!
(Χρησιμοποιήσαμε τυρί τσένταρ επειδή λειώνει κι έχει ωραία γεύση,
μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί σας βρίσκεται όπως
επίσης να χρησιμοποιήσετε γάλα για να αφρατέψει η ομελέτα σας.
Μπορείτε να βάλετε κι άλλα υλικά της αρεσκείας σας και αν
σας δυσκολεύει να την γυρίσετε βάλτε τη λίγα λεπτά στο gril
του φούρνου σας!)