Page 111 - mag_98
P. 111

Τα ροδάκινα είναι πεντανόστιμα, δροσιστικά και ιδανικά για τις

                         ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Παρέχουν καλή ενυδάτωση δεκάδες

                                       πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν

                                               με πολλούς τρόπους την υγεία!






                                                 σαλάτα


                           Καλοκαιρινή








                                                             υλικά

                                                1 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας

                                                  2/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
                                                               Αλάτι

                                                             κάρδαμο
                                               ½ κουτ. γλ. σπόρους κόλιανδρου

                                                        ½ κουτ.γλ. κύμινο
                                                      1 τσίλι ψιλοτριμμένο

                                               1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη
                                               1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο                                                   111 111

                                                    φρέσκο   χυμό λεμονιού
                                                 4 αγγούρια κομμένα σε φέτες

                                                  2 μέτρια ροδάκινα κομμένα
                                              1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια

                                                  2 κουτ.γλ. ψημένο σουσάμι

               Ψήνουμε τα σποράκια σε ένα τηγάνι αντικολλητικό μέχρι να ροδίσουν και

               να φουσκώσουν ελαφρώς, για 5 με 7 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

               Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι. Εν τω μεταξύ,

               ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο το κάρδαμο, τον κόλιανδρο και το κύμινο σε

               μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2

               λεπτά. Τρίβουμε τους σπόρους μαζί με τα μπαχαρικά στο multi ή σε γουδί.

               Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τσίλι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό

               λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το αγγούρι, τα

               ροδάκινα, το αβοκάντο και τα σποράκια κολοκύθας.

               Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλει κι άλλο λεμόνι ή αλάτι.

               Σερβίρουμε με το ψημένο σουσάμι μας, φύλλα μαϊντανού

               και τους υπόλοιπους σπόρους κολοκύθας.
   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116