Page 113 - mag_97
P. 113
Λαχταριστή
μελιτζανόπιτα
υλικά
3 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 δοντάκια σκόρδου
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 113
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι & σησάμι
1 φύλλο κουρού με μαγιά
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
το σκόρδο και μετά τις μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια. Προσθέτουμε τα
μανιτάρια και τις πιπεριές. Αφήνουμε στη φωτιά να πιουν τα υγρά τους. Στο
τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τα καρύδια, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε
και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ
αλείφουμε με ελαιόλαδο τη βάση και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω, από πάνω
ρίχνουμε τη γέμιση αφού έχει κρυώσει καλά και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο
φύλλο. Την χαράζουμε, την λαδώνουμε και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
0