Page 111 - mag_97
P. 111
ταμπουλέ
με κουνουπίδι
1 μεσαίο κουνουπίδι (4-5 μπουκετάκια με τα κοτσάνια τους)
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ξερό κρεμμύδι
τοματάκια cherries
1 μικρό αγγούρι
1 κολοκυθάκι
φρέσκο δυόσμο
1-2 μικρά ραπανάκια 111 111
1 δόντι σκόρδο
ξύσμα & χυμός από 1-2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Πλένουμε το κουνουπίδι, το στεγνώνουμε πολύ καλά και το τρίβουμε στον
τρίφτη (ολόκληρο, μαζί με τα κοτσάνια). Στεγνώνουμε πολύ καλά το τριμμένο
κουνουπίδι. Ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα ψιλοκόβουμε ή
τα βάζουμε στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Κόβουμε σε κυβάκια
και τα υπόλοιπα λαχανικά, το κρεμμύδι, τα τοματάκια στη μέση. Το αγγούρι κι
αυτό σε κυβάκια όπως και το κολοκυθάκι. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα
ραπανάκια και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ. Ρίχνουμε και το κουνουπίδι, το
σκόρδο λιωμένο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πι-
πέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν
χρειάζεται άλλο αλάτι. Καλύπτουμε με μεμβράνη το ταμπουλέ και το βάζουμε
στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρισμα, για να δέσουν τα αρώ-
ματα των υλικών. Ταιριάζει ιδανικά στο πασχαλινό τραπέζι!