Page 105 - magazin_016
P. 105
Αναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ
1 μπουκάλι ερυθρό ξηρό κρασί,
1/3 φλιτζανιού μπράντι, τους χυμούς
από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι,
2 πορτοκάλια και 2 μήλα (ή ακτινίδια, ή
ροδάκινα, ή συνδυασμό) σε μικρά κομμάτια
και 1 κουτ. σούπας ζάχαρη. Βάζουμε το
μείγμα στο ψυγείο για 12 περίπου ώρες. 105
Αμέσως πριν από το σερβίρισμα προσθέτουμε
1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό ή σόδα και Original
σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού με παγάκια.
Αν ο αφρισμός δεν είναι επιθυμητός, πριν
σερβίρουμε, αντί για ανθρακούχο νερό
(ήσόδα), προσθέτουμε στο μείγμα
1½ φλιτζάνι παγάκια και Οι Ισπανοί, εμπνεόμενοι από
ανακατεύουμε μέχρι το κόκκινο χρώμα αυτού του
να λιώσουν.
punch, δε δίστασαν να το ονο-
μάσουν «αιμορραγία». Αυτή
είναι η κυριολεκτική σημασία
της λέξης «sangria», η οποία
προέρχεται από το «sangre»,
που σημαίνει «αίμα». Παρα-
Tip! δοσιακά, χρησιμοποιείται το
ισπανικό κρασί της Ριόχα, μπο-
h σανγκρία μπορεί ρεί όμως να χρησιμοποιηθεί
να περιέχει και οποιοδήποτε κόκκινο φρουτώ-
γλυκά μπαχαρικά, δες κρασί. Υπάρχει και η λευκή
όπως κανέλα και σανγκρία, από λευκό κρασί με
μοσχοκάρυδο (με
μέτρο), αλλά και πιο νεκταρίνια και ροδάκινα (κυρί-
πικάντικα ή εξωτικά, ως στη νότια Ισπανία).
όπως τζίντζερ.
ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ!