Page 77 - mag_21
P. 77

Πανακότα








               με μακροπίπερο Αφρικής



               υλικά                                                                   Ηλίας

               •   750 γρ. γάλα

               •   250 γρ. φυτική κρεμά                                                Σέντρης
               •   1½ κουτ. του καφέ στέβια (12 γρ.)                                   Executive Chef και
               •   6 φύλλα ζελατίνα ( 30 γρ.)                                          Σύμβουλος Γαστρονομίας

               •    1 κουτ. του καφέ ροζ πιπέρι
               •    1 κουτ. του καφέ μακροπίπερο Αφρικής, τριμμένο                     Από πολύ μικρή ηλικία
               •   1 βανίλια ή 1 στικ βανιλίνη ή 1 φυσίγγι                             ο Ηλίας Σέντρης
                                                                                       ξεκίνησε το
               Δείτε τα TIPS υποχρεωτικά για να μην χάσετε (αμ πως!
               Ζήκοοοοοο!!!)                                                           γαστρονομικό ταξίδι με
               Μαζέψτε τα υλικά σας, γιατί ξεκινάμε!                                   αφετηρία και έμπνευση
                                                                                       από την μητέρα του που
               τρόπος παρασκευής (ο πιο απλός)                                         του έδωσε τις βάσεις για
               Βάζουμε γάλα, κρέμα, στέβια και βανίλια να πάρουν                       την γεύση μα κυρίως
               βράση. Μέχρι να βράσουν, βάζουμε σε λεκάνη με κρύο                      την αγάπη για
               νερό τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν. Μόλις βράσει                     το καλό φαγητό!
               το γάλα, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνη                                                          77
               και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μακροπίπερο                       Η εμπειρία του
               και το ροζ πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε όπου                     αποκτήθηκε τόσο
               θέλουμε. Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουμε στο ψυγείο.                        σε μεγάλα εστιατόρια,

               Έτοιμο!                                                                 catering όσο και
                                                                                       σε ξενοδοχεία διεθνών
               Tip: Μοιράζετε το μείγμα στα δύο. Όπως είναι ζεστό, προ-
               σθέτετε στο ένα μέρος 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα                      ομίλων στην Ελλάδα
               και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Σε σκεύος μια στρώση                   και στο εξωτερικό.
               σοκολάτα κάτω και μετά κατάψυξη για περίπου 20'. Μετά                   Η υπομονή,
               στρώνετε από πάνω το δεύτερο (άσπρο) σιγά-σιγά. Και                     η συνεργασία,
               έχετε ένα δίχρωμο. Ναι, σιγά τ' αυγά... Δες τώρα τι θα                  ο πειραματισμός,
               κάνεις για να γράψεις!                                                  η φαντασία,
               Tip:  Μπορείτε στο μίγμα σοκολάτα να βάλετε ό,τι σας
               αρέσει. ΠουΧου (=πχ): μπισκότα γεμιστά, μαρσμέλοου,                     η συνεχής μάθηση
               διάφορα είδη από περίπτερο (ναι, με μέτρο μην το παρα-                  κι ενημέρωση,
               κάνουμε). ΑΑΑ! Και προσοχή! Φαγώσιμα, όχι περιοδικά                     η αναζήτηση νέων
               και δεν ξέρω τι! Τα βάζεις να παγώσουν και ρίχνεις τη                   τεχνικών και υλικών
               δεύτερη στρώση κι εκεί το ίδιο παιχνίδι, αλλά μπορεί να                 αποτελούν ένα από τα
               γίνει με φρούτα. Και από πάνω αφού σερβίρεις τη μερίδα
               σε πιάτο (αν προλάβεις και δεν το έχεις τσιμπήσει όλο)                  συστατικά της επιτυχίας
               βάζεις για “γαρνιτουροντεκόρ”, λίγα από τα υλικά που                    Αλλά το βασικότερο
               έχεις βάλει στις κρέμες.                                                είναι η αγάπη
               Καλή επιτυχία και ...BONOREX                                            για το φαγητό.

               Και μην ξεχνάτε πάντα Χ Α Λ Α Ρ Α
                                                          HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘
   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82