Page 75 - mag_21
P. 75
(ζεστό κρασί)
ΥΛΙΚΆ
750 ml καλό κόκκινο ξηρό κρασί
100 ml νερό
5 καρφιά γαρύφαλλο
2 ξυλάκια κανέλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
φλούδα από 1 λεμόνι
4 σφηνάκια μπράντι, ρούμι ή αμαρέττο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοβράζουμε τα μυρωδικά, τη ζάχαρη
και τη φλούδα λεμονιού σε 100 ml νερό
ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχα-
ρη. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνου-
με στη φωτιά μερικά λεπτά να ζεσταθεί
καλά, χωρίς όμως να βράσει. Αποσύ-
ρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
το μπράντι. Σουρώνουμε σε ζεσταμένα
ποτήρια με προστατευτικό.
TIP! Μη φτιάξετε μόνο ένα μπουκάλι...