Page 80 - mag_05
P. 80

PIZZA NAPOLETANA










               Όποτε κάποιος μιλάει για τη Ναπολιτάνικη κουζίνα, αυτόματα μάς έρχεται στο
               μυαλό η πίτσα! Το γεγονός πως υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι παρασκευής
               της, δείχνει πόσο δημοφιλές είναι αυτό το απλό πιάτο της ιταλικής κουζίνας.
               Ανεξάρτητα από τους τρόπους γεμίσματός της (όπου η φαντασία σας μπορεί
               να οργιάσει!) η βασική συνταγή για την ζύμη είναι η παρακάτω...

               Υπολογίζετε για κάθε άτομο 100 γρ. αλεύρι και 15 γρ. μαγιά.
               Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και μετά τα αναμειγνύετε με μια φού-
               χτα αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Το αφήνετε να «ανέβει» για καμμιά
               ώρα.  Με το υπόλοιπο αλεύρι φτιάχνετε ένα βουναλάκι και στη μέση βάζετε
               τη μαλακή ζύμη. Προσθέτετε μια ιδέα αλάτι και με τη βοήθεια λίγο ζεστού
               νερού, κάνετε το μείγμα μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε να «ανέβει» για 2 ώρες
               περίπου και μετά την ανοίγετε σε πάχος περίπου μισού εκατοστού.

               Την ψήνετε σε ζεστό φούρνο για περίπου 10 λεπτά.


   80          Τώρα μερικές ιδέες για τη γέμιση της!

               PIZZA MARGHERITA                    PIZZA CON FUNGHI                    PIZZA 4 STAGIONI
               Για κάθε πίτσα                      (ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ)                         50 γρ. αποφλοιωμένες
               50 γρ. αποφλοιωμένες ντο-           50 γρ. αποφλοιωμένες                ντομάτες σε κομματάκια,
               μάτες σε κομματάκια,                ντομάτες σε κομματάκια,             50 γρ. μοτσαρέλα σε κομ-
               50 γρ. μοτσαρέλα σε κομ-            50 γρ. μοτσαρέλα σε κομ-            ματάκια,
               ματάκια,                            ματάκια,                            1 φέτα προσούτο,
                3-4 φύλλα βασιλικού,               2 μανιτάρια μεσαίου μεγέ-           5-6 μαύρες ελιές,
               αλάτι, πιπέρι και                   θους προσεκτικά πλυμένα             1 μανιτάρι μεσαίου με-
               μια κουταλιά λάδι.                  και κομμένα σε κομματά-             γέθους κομένο σε λεπτά                         ...pizza napoletana ?
                                                   κια, αλάτι, πιπέρι και λάδι.        κομματάκια,
                                                                                       μισό αυγό βρασμένο καλά                        μπορείτε και να την
               PIZZA ALLA                                                              σε κομματια, αλάτι, πιπέρι,
               ROMANA                                                                  λάδι.                                                      ...παραγγείλετε!

               Για κάθε πίτσα,
               50 γρ. αποφλοιωμένες
               ντομάτες, σε κομματάκια,
               50 γρ. μοτσαρέλα σε κομ-
               ματάκια,
               4-5 αντσούγιες, αλάτι,
               πιπέρι, λάδι.
   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85