Page 79 - mag_10
P. 79

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

           Παέλια “Ότι έμεινε”





           Paella “Otiemine”







           Υλικά (Μην σας τρομάζουν τα υλικά)
           ● 8 κουταλιές ελαιόλαδο ● 2 σκελίδες σκόρδο.
           ● 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.                                            Ηλίας
           ● ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε χοντρά κυβάκια
           ● ½ πιπεριά πράσινη σε χοντρά κυβάκια                                       Σέντρης
           ● ½ πιπεριά κίτρινη σε χοντρά κυβάκια (Γιατί είμαστε κουβαρντάδες).
           ● 200-250 γρ λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο                                   Executive Chef και
           ● 700 γρ μύδια (τα καθαρίζουμε καλά στο κέλυφος,                            σύμβουλος Γαστρονομίας
               αφαιρούμε τα μουστάκια και τα πλένουμε).                                Από πολύ μικρή ηλικία
           ● 200 γρ αχιβάδες (προαιρετικά) πολύ καλό πλύσιμο                           ο Ηλίας Σέντρης
           ● 150 γρ γαρίδες (προαιρετικά)                                              ξεκίνησε
           ● 350 γρ ρύζι κίτρινο (μπλού μπόνετ). Πλυμένο, να φύγει το άμυλο.
           ● 80 γρ αρακά                                                               το γαστρονομικό ταξίδι
           ● 600 γρ περίπου γιορτινά κρεατικά ή 2 μπούτια κοτόπουλο κομμένα            με αφετηρία και έμπνευ-
           στα 3, το καθένα να φτουρήσει, δηλαδή 6 κομμάτια                            ση από την μητέρα του
           ● 1 λίτρο ζωμό κότας ή νερό με 2 κύβους κότας.                              που του έδωσε
           ● Λίγο σαφράν (κρόκο Κοζάνης) ή για οικονομία βάλτε κουρκουμά               τις βάσεις
           Αλλά δεν θα έχει τη μαγική γεύση του σαφράν (ζαφορά).                       για την γεύση
           ● Αλάτι ● Πιπέρι                                                                                                     79
                                                                                       μα κυρίως την αγάπη

           Τρόπος Παρασκευής:                                                          για το καλό φαγητό!
           Σε μια πλατιά κατσαρόλα αν βάλετε μπούτια κοτόπουλο, παίρνετε το            Η εμπειρία του
           μισό λάδι και τα θωρακίζετε από όλες τις πλευρές, μόλις είναι έτοιμα        αποκτήθηκε τόσο
           τα βγάζετε σε ένα πιάτο.                                                    σε μεγάλα εστιατόρια,
           Αυτό το σημείο λέγεται σημείο “Otiemine” μέσα στη κατσαρόλα προ-            catering όσο και
           σθέτετε το υπόλοιπο λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, σοτάρετε λίγο, προσθέ-
           τετε τις πιπεριές, μετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε το  λουκάνικο, μετά        σε ξενοδοχεία διεθνών
           από ένα λεπτό τον αρακά, το ρύζι, το ζωμό, το αλατοπίπερο, ανακα-           ομίλων στην Ελλάδα
           τεύουμε αμέσως και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα θαλασσινά μας               και στο εξωτερικό.
           όλα, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν οι γεύσεις, και το αφήνουμε               Η υπομονή, η συνεργα-
           σε χαμηλή φωτιά περίπου 12-14 λεπτά να τραβήξουν, και σβήνουμε              σία, ο πειραματισμός,
           την φωτιά, σε αυτό το στάδιο δεν τα ανακατεύουμε το αφήνουμε για            η φαντασία,
           2-3 λεπτά  (εμείς το λέμε ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, δηλαδή να τραβήξει τα υγρά           η συνεχής μάθηση
           μόνο του και να ηρεμήσει). Μετά σερβίρουμε.
           Άμα έχουμε γιορτινά κρεατικά θα ξεκινήσουμε την διαδικασία από το           κι ενημέρωση,
           σημείο “Otiemine” και θα τα προσθέσουμε στο σημείο που μπαίνουν             η αναζήτηση
           τα θαλασσινά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη, “Bon Οrex”                      νέων τεχνικών και υλικών
                                                                                       αποτελούν ένα από τα
           Tip: ΠΡΟΣΟΧΗ: μην τρομάζετε, απλώς ότι μύδι και αχιβάδα δεν ανοί-           συστατικά της επιτυχίας
           ξει να την πετάξετε. Η απλώς μην βάλετε, βάλτε ψίχα από μύδια και           Αλλά το βασικότερο
           τέλος. Ε! Μα! Πια!
           Tip: Σκεπάστε με ένα καπάκι την κατσαρόλα σας την ώρα που είναι             είναι η αγάπη
           να τραβήξουν.                                                               για το φαγητό.
           Tip: τα μπούτια από κοτόπουλο μπορείτε να τα έχετε μαρινάρει από
           πριν με αλατοπίπερο, κρασί άσπρο, φύλλα δάφνης και λίγο σκόρδο.



                                                          HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘
   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84