Page 84 - mag_011
P. 84
Σούπα με κάστανο
και μανιτάρια
ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ σε αντίθεση με άλλους καρπούς, περιέχουν λιγότερο λίπος, ενώ ταυτόχρονα
είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη
μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, καθώς μειώνουν την απορρόφησή της στο αίμα.
...κι αυτή η σούπα είναι υπέροχη!
Υλικά:
• 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 2 δόντια σκόρδο λιωμένο
84 • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα, άγρια
& ήμερα, κομμένα σε φέτες
• μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 λίτρο ζωμό ή νερό
• 2 κούπες κάστανα βρασμένα
& καθαρισμένα
• 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
• 1/2 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
• μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και
λιώνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρουμε
το κρεμμύδι για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώ-
σει και να αρχίσει να ροδίζει. Στη συνέχεια
προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε, σο-
τάρουμε μισό λεπτό και βάζουμε το υπόλοι-
πο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι
και πιπέρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά
περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και
να ροδίσουν, σβήνουμε με λίγο ροζέ κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό ή νερό και τα κάστα-
να και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με
μπόλικο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την
κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε & με-
ταφέρουμε σε μια γαβάθα. Πασπαλίζουμε με
μαϊντανό και σερβίρουμε.