Page 99 - mag_88
P. 99

Γεύμα γιορτινό                                                                                       99










                                                            με αρνίσιο κότσι ...braisé!

           υλικά

           2 αρνίσια κότσια                         Σε ένα μπολάκι βάζουμε το 1/3 από το λάδι μας και το

              (γύρω στο κιλό)                       πολτοποιημένο  σκόρδο  και  το  ανακατεύουμε  καλά.
           2 ώριμες ντομάτες                        Πλένουμε καλά τα κότσια, τα βάζουμε μέσα στη γάστρα
           4 σκελίδες σκόρδο                        (κατά προτίμηση κεραμική) με καπάκι και με ένα πινέλο
           2 σκελίδες σκόρδο,                       αλείφουμε καλά-καλά με το μείγμα λαδιού-σκόρδου.
           πολτοποιημένες                           Προσθέτουμε στη γάστρα τις ντομάτες, τη ρίγανη, τις
           2 κλωνάρια δενδρολίβανο                  σκελίδες σκόρδου και το δενδρολίβανο. Ρίχνουμε
              (τα φυλλαράκια)

           1 κ.σ. ντοματοπελτέ                      το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ, τον κύβο
           1/2 φλ. ελαιόλαδο                        των  λαχανικών  διαλυμένο  σε  2  φλιτζάνια  νερό  και
           1 κ.γ. ρίγανη                            αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη
           1 κύβος λαχανικών                        βάζουμε σε προθερ-μασμένο φούρνο στους 180
              διαλυμένο σε ζεστό νερό               βαθμούς για 2 ώρες. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να
           αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι            προσθέσουμε νερό, αν προσθέσουμε να είναι καυτό

                                                    φυσικά. Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο,
             Βraisé (μπρεζέ) σημαίνει σιγανό
             πολύωρο ψήσιμο σε σκεπασμένο           ρίχνουμε φρέσκα φύλλα ρίγανης, δενδρολίβανου και
             σκεύος, με τη χρήση υγρών,             σερβίρουμε με πατάτες που έχουμε ήδη βάλει στη
             αρωματικών και λαχανικών, που
             δίνει πλούσια γεύση και ζουμερή        γάστρα ή με ένα ωραίο ρύζι.
             υφή στο φαγητό.
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104