Page 94 - mag_050
P. 94
σΥΝΤαΓεσ
COOKIES
94
ιδανικά για σχολικό κολατσιό!
Υλικά Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή
για 20-25 cookies ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και
3/4 φλ. βούτυρο τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε
250 γρ. καστανή ζάχαρη το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και τα
προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι
1 βανίλια να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη
1 μεγάλο αβγό λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, και
2 φλ. αλεύρι για όλες τις τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με το χέρι ή
χρήσεις με μία κουτάλα.
½ κ.γ. σόδα Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ένα
¼ κ.γ. αλάτι ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση 3-4 εκ. ή τα
1 φλ. λευκή σοκολάτα πλάθουμε σε μπαλάκια.
1 φλ. κράνμπερις Ψήνουμε τα cookies σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 12-14 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε
να κρυώσουν, χωρίς να τα πιάσουμε, γιατί
είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν.