Page 94 - mag_050
P. 94

σΥΝΤαΓεσ












































                                         COOKIES


   94
                  ιδανικά για σχολικό κολατσιό!







                                          Υλικά          Εκτέλεση
                                                         Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή
                           για 20-25 cookies             ζάχαρη.  Προσθέτουμε  τον  κρόκο  αβγού  και
                                3/4 φλ. βούτυρο          τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε

                        250 γρ. καστανή ζάχαρη            το  αλεύρι  με  τη  σόδα  και  το  αλάτι  και  τα
                                                          προσθέτουμε  στο  μείγμα.  Χτυπάμε  μέχρι
                                          1 βανίλια       να  ομογενοποιηθούν  τα  υλικά.  Ρίχνουμε  τη

                                   1 μεγάλο αβγό          λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, και
                        2 φλ. αλεύρι για όλες τις         τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με το χέρι ή
                                            χρήσεις       με μία κουτάλα.
                                         ½ κ.γ. σόδα       Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ένα
                                        ¼ κ.γ. αλάτι       ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση 3-4 εκ. ή τα

                            1 φλ. λευκή σοκολάτα           πλάθουμε σε μπαλάκια.
                                  1 φλ. κράνμπερις         Ψήνουμε  τα  cookies  σε  προθερμασμένο
                                                            φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 12-14 λεπτά.
                                                            Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε
                                                            να  κρυώσουν,  χωρίς  να  τα  πιάσουμε,  γιατί

                                                            είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν.
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99