Page 93 - mag_050
P. 93
93
H πίτα του ψαρά
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι και
σκεπάζουμε με 300ml γάλα. Τα αφήνουμε
Υλικά Εκτέλεση
1/2 κιλό φιλέτα από καπνιστά ψάρια να βράσουν. Βράζουμε τις πατάτες για να
ετοιμάσουμε τον πουρέ. Βγάζουμε τα ψάρια
(μπορείτε να προσθέσετε λίγες
γαρίδες καθαρισμένες όπως και ένα εφόσον έχουν μαλακώσει. Δεν πετάμε το
γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
κομμάτι καπνιστό σολωμό)
180°C. Το γάλα που έμεινε από το ψάρι,
450ml γάλα
και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες κοιτάζουμε να είναι καθαρό από κοκκαλάκια
υπόλοιπο. Προσθέτουμε και το αλεύρι και
και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει
να πήζει. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και
1 φλυτζάνι αρακά
1 φλυτζάνι καλαμπόκι το γλυκό καλαμπόκι και στη συνέχεια τα
ψάρια. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις
ανάλατο βούτυρο
100γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο πολτοποιούμε προσθέτοντας το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα των ψαριών με τον
αρακά και το καλαμπόκι σε ένα ταψί.
Απλώνουμε τον πουρέ πάνω από το μείγμα
μας φροντίζοντας να το καλύψουμε εντελώς.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25
λεπτά.