Page 111 - mag_60
P. 111
111
Tονοσαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
200 γρ. φασόλια
• 2 γαρίφαλα και ακολουθούμε τη διαδικασία μαγείρεμα στον
• 1 μέτριο κρεμμύδι
Τοποθετούμε στο σκεύος της DSA των 24cm
• 1 φύλλο δάφνης
αβαθές τα φασόλια. Βάζουμε τρία ποτήρια νερό
• 2 κονσέρβες τόνο
• Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ατμό. Καρφώνουμε στο κρεμμύδι τα γαρίφαλα,
το φύλλο δάφνης και τα ρίχνουμε μέσα. Τα
• Κάπαρη αφήνουμε περίπου 45 λεπτά. Όταν σχεδόν
• Αλατοπίπερο κρυώσουν τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε
• Λάδι και τον κομματιάζουμε. Αναμειγνύουμε τα
• Ξύδι μπαλσάμικο
στην σουπιέρα 24 cm. Στραγγίζουμε τον τόνο
φασόλια με τον τόνο, την κάπαρη, το λάδι, τον
μαϊντανό, το αλατοπίπερο
και το ξύδι.