Page 113 - mag_60
P. 113
συΝΤΑΓεσ
.
Ζυμαρικά σε σφολιάτα
ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο ζυμαρικά
113
(πένες, σπαγγέτι, φιογκάκια)
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα
• 1 πακέτο σφολιάτα
αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Φτιάχνουμε
• 100γρ ψιλοκομμένο μπέικον
μια αραιή μπεσαμέλ και την ανακατεύουμε
• Λίγο καπνιστό ζαμπόν
με τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος.
• 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
Προθερμαίνουμε την τηγανοψηστιέρα και
• 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
τσιγαρίζουμε το μπέικον. Το ανακατεύουμε
• 3 είδη τυριών τριμμένα
με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα τυριά,
(ρεγκάτο, κασέρι, γραβιέρα)
το ζαμπόν, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
• 2 φλιτζάνι αραιή μπεσαμέλ
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, βγάζουμε
τη σφολιάτα και μοιράζουμε τη γέμιση
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 2 κρόκους αυγού
στα δύο φύλλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
(για να αλείψουμε εξωτερικά)
Τυλίγουμε σε ρολό, κλείνουμε καλά τις
και σουσάμι φουσκώσει ακόμα πιο όμορφα.
άκρες αφού τις έχουμε βρέξει με λίγο
• μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
νερό. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και
βάζουμε τα ρολά σε ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι για περισσότερη
νοστιμιά! Ψήνουμε στον αέρα στους
180 - 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει
καλά και να ροδίσει, περιμένουμε να
κρυώσει λίγο και μετά κόβουμε σε φέτες.
Αν θέλουμε μπορούμε να χαράξουμε τη
σφολιάτα πλαγίως πριν τη ψήσουμε για να