Page 112 - mag_63
P. 112
ΣΥντΑΓεΣ
112 Μοσχάρι Stroganov
με σάλτσα γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. μοσχάρι σε μικρές
Δημιουργία: Πλένετε καλά το κρέας, σε μια
μπουκίτσες (ποντίκι ή χτένι)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
και σοτάρετε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος,
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι,
μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τα
ψιλοκομμένο μπολ το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Στην
βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα,
κομμένα σε φέτες (ή champignon
ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ.
σε κονσέρβα) μαζί με τα μανιτάρια για 10' περίπου. Σβήνετε
ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. τσαγιού κρασί
3 κ.σ. μουστάρδα
με το κρασί, το αφήνετε να “αναπνεύσει” και να
αλάτι, πιπέρι βάζετε και το κρέας που έχετε σοτάρει, σκεπάζετε
εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τη μουστάρδα,
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
+ 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας,
Σερβίρονται με χυλοπίτες
σε μέτρια φωτιά, για 1 περίπου ώρα. Λίγο πριν
χωριάτικες ολοκληρωθεί ο βρασμός αλατοπιπερώνετε το
ή λαζάνια φαγητό σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
ή κόρες Αλμωπίας τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεμένο
και ανακατεύετε. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από
καλά με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά
το φαγητό και το σερβίρετε αμέσως με ζεστές
στραγγίξει.
χυλοπίτες που ήδη έχετε βράσει και έχετε