Page 109 - mag_71
P. 109
της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μύδια mariniere
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε και καθαρίζετε τα μύδια. ΥΛιΚα (για 4 μερίδες)
Τρίβετε τα κελύφη να φύγουν τα ξένα σώματα • Μύδια: 2 κιλά
και αφαιρείτε, τραβώντας δυνατά, τις πράσινες • Κρεμμύδια: 2 ξερά μικρά
φουντίτσες τους. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε
τα κρεμμύδια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα • Μαϊντανός: 2 κουτ. της σούπας
απλωτή, που την έχετε βουτυρώσει, μαζί ψιλοκομμένος
με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το θυμάρι, τη • Κρασί λευκό: 200ml
δάφνη, τα 200ml κρασί, το ξύδι κρασιού και • Ξύδι κρασιού: 1 κουτ. της σούπας
τις 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτετε τα μύδια, • Δάφνη: 1 φύλλο
τα σκεπάζετε και τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά
για να ανοίξουν, κουνώντας μερικές φορές • Θυμάρι: 1 μικρό κλαδάκι
την κατσαρόλα. Μόλις ανοίξουν, βγάζετε την • βούτυρο: 5-6 κουτ. της σούπας
κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζετε τα • Αλάτι
μύδια σε μία σαλατιέρα. Αφαιρείτε το θυμάρι 109
και τη δάφνη. Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας • Πιπέρι
βούτυρο- σε μικρά κομμάτια- στο ζωμό,
χτυπώντας τον και περιχύνετε τα μύδια. PrepTime: 30 λεπτά
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.