Page 109 - mag_71
P. 109

της Γεωργίας Δουκοπούλου

                                                                                     Διαιτολόγος - Διατροφολόγος










                                     Μύδια mariniere



               ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε και καθαρίζετε τα μύδια.                      ΥΛιΚα (για 4 μερίδες)
               Τρίβετε τα κελύφη να φύγουν τα ξένα σώματα                  •  Μύδια: 2 κιλά

               και αφαιρείτε, τραβώντας δυνατά, τις πράσινες               •  Κρεμμύδια: 2 ξερά μικρά
               φουντίτσες τους. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε
               τα κρεμμύδια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα                 •  Μαϊντανός: 2 κουτ. της σούπας
               απλωτή, που την έχετε βουτυρώσει, μαζί                          ψιλοκομμένος

               με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το θυμάρι, τη                   •  Κρασί  λευκό: 200ml
               δάφνη, τα 200ml κρασί, το ξύδι κρασιού και                  •  Ξύδι κρασιού: 1 κουτ. της σούπας
               τις 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτετε τα μύδια,               •  Δάφνη: 1 φύλλο
               τα σκεπάζετε και τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά

               για να ανοίξουν, κουνώντας μερικές φορές                    •  Θυμάρι: 1 μικρό κλαδάκι
               την κατσαρόλα. Μόλις ανοίξουν, βγάζετε την                  •  βούτυρο: 5-6 κουτ.  της σούπας
               κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζετε τα                    •  Αλάτι
               μύδια σε μία σαλατιέρα. Αφαιρείτε το θυμάρι                                                                     109

               και τη δάφνη. Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας                 •  Πιπέρι
               βούτυρο- σε μικρά κομμάτια- στο ζωμό,
               χτυπώντας τον και περιχύνετε τα μύδια.                      PrepTime:  30 λεπτά
               Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114