Page 108 - mag_71
P. 108
ΔΙΑΤΡΟφΗ & ΥΓεΙΑ
συνταγές
Σαρακοστιανές
back-to-back
108
Καλαμάρια σοτέ
a la basquaise
ΥΛιΚα (για 4 μερίδες)
• Καλαμαράκια: 500γρ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε τα καλαμάρια, τα
(μόνο το σώμα τους) σκουπίζετε και τα κόβετε σε λωρίδες.
• Πράσινες πιπεριές: 2 Ξεσποριάζετε και κόβετε επίσης σε λωρίδες
• Κόκκινες πιπεριές: 3 τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές.
• Κρεμμύδια ξερά: 4 Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο
• Ντομάτες: φρέσκες 500γρ και τις ντομάτες, αφού πρώτα τις έχετε
ξεφλουδίσει.
• Σκόρδο: 2 σκελίδες Σοτάρετε σε λάδι τις πιπεριές, έπειτα τα
• Μπουκέ γκαρνί: κρεμμύδια και τα καλαμάρια και τέλος τις
συλλογή μυρωδικών δεμένα ή ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Μετά
σε τούλι (πράσο - μαϊντανό - από 15’ προσθέτετε τις ντομάτες, το μπουκέ
θυμάρι - δάφνη) γκαρνί και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να
• Ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι τσαγιού βράσει για 15΄με σκεπασμένο το σκεύος.
• Αλάτι Πασπαλίζετε με μαϊντανό.
• Πιπέρι Σερβίρετε με ρύζι ή νιόκι πατάτας.
• Μαϊντανός PrepTime: 40-45 λεπτά