Page 108 - mag_71
P. 108

ΔΙΑΤΡΟφΗ & ΥΓεΙΑ
                      συνταγές
                      Σαρακοστιανές




                               back-to-back







































   108







                                                                Καλαμάρια σοτέ
                                                                     a la basquaise
                   ΥΛιΚα (για 4 μερίδες)

               •  Καλαμαράκια: 500γρ                            ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε τα καλαμάρια, τα
                   (μόνο το σώμα τους)                          σκουπίζετε και τα κόβετε σε λωρίδες.

               •  Πράσινες πιπεριές: 2                          Ξεσποριάζετε και κόβετε επίσης σε λωρίδες
               •  Κόκκινες πιπεριές: 3                          τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές.

               •  Κρεμμύδια ξερά: 4                             Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο

               •  Ντομάτες: φρέσκες 500γρ                       και τις ντομάτες, αφού πρώτα τις έχετε
                                                                ξεφλουδίσει.
               •  Σκόρδο: 2 σκελίδες                            Σοτάρετε σε λάδι τις πιπεριές, έπειτα τα

               •  Μπουκέ γκαρνί:                                κρεμμύδια και τα καλαμάρια και τέλος τις
                   συλλογή  μυρωδικών δεμένα ή                  ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Μετά
                   σε τούλι (πράσο - μαϊντανό -                 από 15’ προσθέτετε τις ντομάτες, το μπουκέ
                   θυμάρι - δάφνη)                              γκαρνί και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να
               •  Ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι τσαγιού                 βράσει για 15΄με σκεπασμένο το σκεύος.

               •  Αλάτι                                         Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

               •  Πιπέρι                                        Σερβίρετε με ρύζι ή νιόκι πατάτας.
               •  Μαϊντανός                                     PrepTime:  40-45 λεπτά
   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113