Page 95 - mag_74
P. 95
της Ρούλας Μονογυιού
Καλοκαιρινή
Ρanzanella
από την Τοσκάνη 95
υλικά
• 2 δοντάκια σκόρδο Σε ένα γυάλινο δοχείο βάλετε τις τομάτες, το
• 1 κιλό τομάτες κομμένες κρεμμύδι και το σκόρδο αφού το καθαρίσετε,
ή τοματίνια κομμένα στη μέση πασπαλίστε με λαδόξιδο, βάλε αλάτι και πιπέρι,
• 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ανακάτεψε ελαφρά, σκεπάστε και αφήστε το
σε πολύ λεπτές φέτες στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα ή και παραπάνω.
• 5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί Βάζετε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο grill του
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο φούρνου ή σε ένα πολύ ζεστό, αντικολλητικό
πιπέρι τηγάνι και φρυγανίζετε μέχρι να ροδίσει από
• 5 χοντρές φέτες από κάθε πλευρά. Μόλις ετοιμαστεί το ψωμί περνάτε
μπαγιάτικο ψωμί (ciabatta, κάθε φέτα με μια σκελίδα σκόρδο και κόβετε το
χωριάτικο, ή με προζύμι)
• 300 γρ. αγγουράκια ψωμί σε μικρά κομμάτια, μπουκιές. (Το σκόρδο
καθαρισμένα και κομμένα σε είναι προαιρετικό).
φέτες Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα αγγουράκια, το
• ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, βασιλικό τις τομάτες με τα κρεμμύδια και ψωμί,
ολόκληρο ή κομμένο με τα αδειάζετε πάνω από το ψωμί το ζουμάκι που
χέρια στη μέση.
έχουν βγάλει οι τομάτες -αφού αφαιρέσετε το
σκόρδο- δοκιμάζετε και συμπληρώνετε, αν
χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά
και σερβίρετε. (Μπορείτε να προσθέτε κάποιο
κατσικίσιο τυρί ή και πιπεριές κομμένες)