Page 95 - mag_74
P. 95

της Ρούλας Μονογυιού



































                                                                                 Καλοκαιρινή







                                      Ρanzanella


                                                                    από την Τοσκάνη                                             95


                 υλικά

                 • 2 δοντάκια σκόρδο                         Σε ένα γυάλινο δοχείο βάλετε τις τομάτες, το
                 • 1 κιλό τομάτες κομμένες                   κρεμμύδι και το σκόρδο αφού το καθαρίσετε,
                 ή τοματίνια κομμένα στη μέση                πασπαλίστε με λαδόξιδο, βάλε αλάτι και πιπέρι,
                 • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι                 ανακάτεψε ελαφρά, σκεπάστε και αφήστε το
                 σε πολύ λεπτές φέτες                        στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα ή και παραπάνω.
                 • 5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
                 • 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί             Βάζετε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο grill του
                 • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο                    φούρνου ή σε ένα πολύ ζεστό, αντικολλητικό
                 πιπέρι                                      τηγάνι και φρυγανίζετε μέχρι να ροδίσει από
                 • 5 χοντρές φέτες από                       κάθε πλευρά. Μόλις ετοιμαστεί το ψωμί περνάτε
                 μπαγιάτικο ψωμί (ciabatta,                  κάθε φέτα με μια σκελίδα σκόρδο και κόβετε το
                 χωριάτικο, ή με προζύμι)
                 • 300 γρ. αγγουράκια                        ψωμί σε μικρά κομμάτια, μπουκιές.  (Το σκόρδο
                 καθαρισμένα και κομμένα σε                  είναι προαιρετικό).
                 φέτες                                       Σε  μια σαλατιέρα  βάζετε  τα αγγουράκια, το
                 •  ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό,               βασιλικό τις τομάτες με τα κρεμμύδια και ψωμί,
                 ολόκληρο ή κομμένο με τα                    αδειάζετε πάνω από το ψωμί το ζουμάκι που
                 χέρια στη μέση.
                                                             έχουν βγάλει οι τομάτες -αφού αφαιρέσετε το
                                                             σκόρδο- δοκιμάζετε και συμπληρώνετε, αν

                                                             χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά
                                                             και σερβίρετε. (Μπορείτε να προσθέτε κάποιο

                                                             κατσικίσιο τυρί ή και πιπεριές κομμένες)
   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100