Page 93 - mag_74
P. 93
της Ρούλας Μονογυιού
Turkish Mezze
Μελιτζάνες
με σκόρδο και φέτα 93
υλικά
6 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος,
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη χαράσετε με ένα μαχαίρι τη σάρκα τους,
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο τις αλατίζετε και τις αφήνετε για ½ ώρα σε
2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο σουρωτήρι. Μετά τις ξεπλένετε, τις αλείφετε με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο και τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε
ελαιόλαδο στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45'.
Για τη σάλτσα ντομάτας Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα
4 ξερά κρεμμύδια,
6 ώριμες ντομάτες σε μικρά κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά,
κυβάκια ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαλακώσουν,
2 κ.σ. πελτές ντομάτας προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη,
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη το μαϊντανό και πιπέρι και ανακατεύετε.
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα
4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο σας για 20 με 25'. Την αφήνετε στην άκρη να
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κρυώσει και ρίχνετε μέσα, αφού κρυώσει, τη
ελαιόλαδο φέτα και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε
Για την επικάλυψη καλά τα τριμμένα σκόρδα, τον κόλιανδρο και
ρεγκάτο τριμμένο
λίγα φύλλα μαϊντανού το ελαιόλαδο. Με αυτό το μείγμα αλείφετε τις
χοντροκομμένα για το μελιτζάνες εσωτερικά και μετά με ένα κουτάλι
σερβίρισμα τις γεμίσετε με το μίγμα σάλτσας-φέτας...