Page 94 - mag_74
P. 94

ΣΥΝΤΑΓεΣ
















































   94

                                                                            Μαντί


                                                 από τη Ρωσία με αγάπη


                 υλικά

                                                       Ετοιμάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να «ξεκουραστεί»
                 Για τη ζύμη:                          για μία ώρα περίπου.
                 • 1+1/2 κιλό αλεύρι για                Aνοίγετε φύλλο πάχους 2-3 χιλ. και το κόβετε σε
                 όλες τις χρήσεις                      τετράγωνα κομμάτια, διαστάσεων περίπου 10 εκ.
                 • 2 αβγά                              Eτοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι και
                 • 1 κ.γ. αλάτι
                 • χλιαρό νερό για μια                 το προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και
                 σκληρή ζύμη                           ζυμώνετε  καλά. Παίρνετε  ένα  κομμάτι φύλλου,

                                                       το γεμίζετε με γέμιση και το κλείντε σαν πουγκάκι
                 Για τη γέμιση:                        (βλέπε φωτογραφία).
                 • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιο             Mόλις ετοιμάσετε όλα τα μαντία, τα ψήνουμε στον
                 • 1 κιλό κρεμμύδια
                 χοντροκομμένα                         ατμό, σε ειδική κατσαρόλα με διάτρητους δίσκους για
                 (αν χρειαστεί, τα                     45΄. Αν δεν διαθέτετε τέτοιο σκεύος χρησιμοποιείτε
                 στραγγίζουμε λίγο)                    κατσαρόλα με εξάρτημα ατμού. Σερβίρονται ζεστά,
                 • αλάτι & πιπέρι                      με πάπρικα γλυκιά ή καυτερή και γιαούρτι.
                 • 4 κ.σ ελαιόλαδο
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99