Page 92 - mag_74
P. 92

ΣΥΝΤΑΓεΣ











































                                       CLAFOUTIS AUX CERISES



   92


                   γαλλική τάρτα




                 υλικά                                                               με κεράσια

                 • 600 γρ. κεράσια χωρίς
                 κουκούτσια
                 • 3 αβγά                              Χτυπάτε στο μίξερ τα  αβγά με τη ζάχαρη και
                 • 1+1/4 φλ. γάλα                      ρίχνετε το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι, την εσάνς
                 • 1 φλ. ζάχαρη                        και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεμένο στο αλεύρι.
                 • 1+1/4 φλ. αλεύρι για                Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός. Σε τηγάνι με το
                 όλες τις χρήσεις                      βούτυρο ρίχνετε τα κεράσια και τα σοτάρετε για 2-3
                 • 1/2 κ. γ. μπέικιν
                 πάουντερ                              λεπτά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε 1-2 λεπτά να
                 • 2 βανίλιες                          καραμελώσουν και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
                 • 1 κ. γ. εσάνς                       Βουτυρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 30 εκ. και βάζετε
                 πικραμυγδάλου στη ζύμη                τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που θα έχουν. Ρίχνετε
                 ή 2 κ.σ. λικέρ κεράσι                 στην φόρμα το χυλό και καλύπτετε τα κεράσια.
                 (κιρς)                                                                                        ο
                 -ελάχιστο αλάτι                       Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για
                 -βούτυρο για το άλειμμα               περίπου 50 λεπτά. Ελέγχετε με ένα μαχαίρι να δείτε
                 της φόρμας                            αν έχει ψηθεί. Μόλις κρυώσει λίγο αναποδογυρίζετε

                 Για τα κεράσια:                       τη φόρμα σε μία πιατέλα. Πασπαλίζετε με άχνη και
                 • 1 κ. σ. βούτυρο                     σερβίρετε!
                 • 2 κ. σ. ζάχαρη
                 • ζάχαρη άχνη
   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97