Page 92 - mag_74
P. 92
ΣΥΝΤΑΓεΣ
CLAFOUTIS AUX CERISES
92
γαλλική τάρτα
υλικά με κεράσια
• 600 γρ. κεράσια χωρίς
κουκούτσια
• 3 αβγά Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και
• 1+1/4 φλ. γάλα ρίχνετε το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι, την εσάνς
• 1 φλ. ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεμένο στο αλεύρι.
• 1+1/4 φλ. αλεύρι για Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός. Σε τηγάνι με το
όλες τις χρήσεις βούτυρο ρίχνετε τα κεράσια και τα σοτάρετε για 2-3
• 1/2 κ. γ. μπέικιν
πάουντερ λεπτά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε 1-2 λεπτά να
• 2 βανίλιες καραμελώσουν και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
• 1 κ. γ. εσάνς Βουτυρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 30 εκ. και βάζετε
πικραμυγδάλου στη ζύμη τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που θα έχουν. Ρίχνετε
ή 2 κ.σ. λικέρ κεράσι στην φόρμα το χυλό και καλύπτετε τα κεράσια.
(κιρς) ο
-ελάχιστο αλάτι Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για
-βούτυρο για το άλειμμα περίπου 50 λεπτά. Ελέγχετε με ένα μαχαίρι να δείτε
της φόρμας αν έχει ψηθεί. Μόλις κρυώσει λίγο αναποδογυρίζετε
Για τα κεράσια: τη φόρμα σε μία πιατέλα. Πασπαλίζετε με άχνη και
• 1 κ. σ. βούτυρο σερβίρετε!
• 2 κ. σ. ζάχαρη
• ζάχαρη άχνη