Page 87 - mag_93
P. 87
ευΚοΛεΣ
& ΓΡήΓοΡεΣ
ΣoYπeΣ
Η υπόλευκη 87 87
βελουτέ με κουκουνάρι
υλικά Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές το ελαιόλαδο
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα πράσα, το σκόρδο, αλάτι και
3 μεγάλα πράσα πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες Ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζωμό, τις
4 φλ. ζωμό λαχανικών πατάτες και τα λευκά φασόλια. Αφήνουμε να
πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3 μεγάλες ψιλοκομμένες πατάτες Σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι για 30 λεπτά.
1 ½ φλ. βρασμένα λευκά φασόλια Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει η σούπα και
1 φλ. του καφέ φρέσκο χυμό τη μεταφέρουμε σε μπλέντερ με δόσεις, αν δεν
χωράει όλη μαζί, για να την κάνουμε βελουτέ.
λεμονιού Σε ένα βαζάκι χτυπάμε την 1 κουταλιά σούπας
1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα ρίχνουμε στο
πουρέ της σούπας μας και ανακατεύουμε καλά.
κουκουνάρι και μαϊντανό για Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε και σερβίρουμε
γαρνίρισμα με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κουκουνάρι και
σταγόνες ελαιόλαδου, αν θέλετε.