Page 85 - mag_93
P. 85

ευΚοΛεΣ
                                                                                                                 & ΓΡήΓοΡεΣ

                                                                                                                      ΣoYπeΣ

















































            Πορτοκαλιά σούπα                                                                                                    85








                                                                                             με λάχανο


            υλικά


            2 κ.σ. έχτρα παρθένο ελαιόλαδο                   Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα
            2 καρότα                                         σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα
            1 κρεμμύδι ξερό                                  καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερι και μαγειρεύουμε,

            2 κλωνάρια σέλερι                                ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

            2 κ.σ. λευκό ξύδι                                Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε ν'
            2 κ.σ. πελτέ ντομάτας                            ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ που
            4 φλ. ζωμό λαχανικών                             τον  έχουμε  βάλει  στο  ζωμό  λαχανικών,  τα

            1 φλ. βρασμένα άσπρα φασόλια                     βρασμένα φασόλια, τα λειωμένα σκορδάκια,

            4 σκόρδα λειωμένα                                τις ψιλοκομμένες πατάτες, το λάχανο κομμένο
            2 πατάτες                                        κι αυτό και τέλος το θυμάρι. Σκεπάζουμε και
            1 μικρό λάχανο                                   σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες

            λίγο θυμάρι                                      και το λάχανο.
            φρεσκοτριμμένο πιπέρι                            Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, γαρνίρουμε

            φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα                   με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90