Page 97 - mag_90
P. 97
ευΚολες
& ΓΡήΓοΡες
ςυνΤΑΓες
ΓιΑ
SNaCKS
Á
Μιλφέιγ Μελιτζάνας
Δημιουργία
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες τις
αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε στην
97
άκρη. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις
βάζουμε σε ένα μπολάκι.
Σε ένα βαζάκι λιώνουμε το σκόρδο και
ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, βασιλικό,
Υλικά κατεύουμε.
πάπρικα, το 1/4 φλιτζάνι λάδι και ανα-
– 2 μελιτζάνες μεγάλες
Εφόσον οι μελιτζάνες έχουν διώξει τα
– 4 ντομάτες υγρά τους τις χαράζουμε ελαφρά και από
– αλάτι κυβάκια. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε
τις 2 πλευρές τους σα να σχηματίζονται
– 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλείφουμε με το μείγμα που ανακατέψα-
– πάπρικα με στο βαζάκι. Ψήνουμε 20 λεπτά στους
– βασιλικός 200 βαθμούς, βγάζουμε το ταψί και
– ελαιόλαδο σης και το τριμμένο τυρί. Ξαναβάζουμε
μοιράζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα
πάνω από κάθε ροδέλα μελιτζάνας.Επί-
– 250 γρ μοτσαρέλα ή
παρμεζάνα τριμμένη
στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200
βαθμούς. Για πιο ολοκληρωμένη μερίδα
καλοκαίρι δυόσμο ήθελα να γράψω!
και ...Δυόσμο για να μυρίσει
μπορούμε να βάλουμε 3 φέτες μελιτζά-
νας τη μια πάνω από την άλλη και γαρ-
νίρουμε με φρέσκο ...καλοκαίρι εμμμ με