Page 115 - mag_120
P. 115

Milkshake Φράουλα


                                                         υλικά

                                                         • 200 γρ. φράουλες • 300 ml γάλα
                                                         • 2-3 κ.σ. παγωτό βανίλια ή γιαούρτι (προ-

                                                         αιρετικά) • 1-2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι (ανάλογα
                                                         με τη γλυκύτητα των φράουλων)


                                                         οδηγίες: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
                                                         και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
                                                         Σερβίρετε αμέσως με καλαμάκι.



                                                        Kρεμ καραμελέ Φράουλα




                                                        υλικά • 500ml γάλα • 4 αυγά • 100γρ.
                                                        ζάχαρη • 250γρ. πολτοποιημένες φράουλες
                                                        • 1 βανίλια • Ζάχαρη για καραμέλα

                                                        οδηγίες: Φτιάχνετε καραμέλα: σε μικρό κα-

                                                        τσαρολάκι λιώνετε 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να πάρει
                                                        χρυσαφένιο χρώμα και την αδειάζετε σε φορμάκια
                                                        ή πυρίμαχα μπολάκια. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με                        115

                                                        τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε το γάλα και
                                                        τον πουρέ φράουλας, ανακατεύετε καλά. Ρίχνειτε
                                                        το μείγμα στα φορμάκια με την καραμέλα. Ψήνετε
                                                        σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους
                                                        160°C για 40-45 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφήνετε να

                                                        κρυώσει και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρισμα.



                                                        Cheesecake Φράουλα


                                                        υλικά • 250γρ. μπισκότα digestive
                                                        • 120γρ. βούτυρο • 500γρ. τυρί κρέμα
                                                        • 200ml κρέμα γάλακτος • 100 γρ. ζάχαρη

                                                        • 1 βανίλια • Σάλτσα φράουλας ή φρέσκες
                                                        φράουλες


                                                        οδηγίες:  Τρίβετε τα μπισκότα και τα
                                                        ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Πιέζετε
                                                        και απλώνετε το μείγμα σε φόρμα. Χτυπάτε την
                                                        κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

                                                        Προσθέτετε το τυρί κρέμα. Ρίχνετε το μείγμα
                                                        πάνω στη βάση και βάζετε στο ψυγείο για
                                                        5-6 ώρες. Σερβίρετε με σάλτσα φράουλας ή
                                                        φρέσκες φράουλες από πάνω
   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120