Page 114 - mag_120
P. 114
Φράουλες με Σοκολάτα
υλικά • 300γρ. φρέσκες φράουλες
• 150γρ. κουβερτούρα σοκολάτας (μαύρη ή
γάλακτος)
οδηγίες: Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις
φράουλες (το νερό δεν αφήνει τη σοκολάτα να
κολλήσει). Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
ή στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας
συχνά. Βουτάτε τις φράουλες μία-μία στη
λιωμένη σοκολάτα και τις τοποθετείτε σε
λαδόκολλα. Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν
για 30 λεπτά περίπου πριν τις σερβίρετε.
Μιλφέιγ Φράουλα
υλικά • Φύλλα σφολιάτας (3-4 φύλλα)
• Κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγί •
Φρέσκες φράουλες κομμένες • Ζάχαρη
114 άχνη για πασπάλισμα
οδηγίες: Ψήνετε τα φύλλα σφολιάτας μέχρι
να φουσκώσουν και να ροδίσουν, τα αφήνετε να
κρυώσουν. Στρώνετε κρέμα ή σαντιγί, προσθέτετε
φράουλες και κάνετε στρώσεις με σφολιάτα και
γέμιση εναλλάξ. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
πριν το σερβίρισμα. για 30 λεπτά περίπου πριν τις
σερβίρετε.
λικέρ φράουλας
υλικά • 500γρ. φράουλες ώριμες
• 250γρ. ζάχαρη • 500ml τσίπουρο ή βότκα
• 1 βανίλια (προαιρετικά)
οδηγίες: Πλένετε και καθαρίζετε τις φρά-
ουλες. Τις κόβετε στα δύο. Τις τοποθετείτε σε
γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και το αλκοόλ
που επιλέξατε. Κλείνετε καλά και αφήνετε το
βάζο σε σκοτεινό σημείο για 20 με 25 μέρες,
ανακινώντας το ανά 2-3 μέρες.
Στραγγίζετε το μείγμα, το βάζετε σε μπουκάλι
και το αποθηκεύετε στο ψυγείο.