Page 107 - mag_115
P. 107

Christmas Cake









 υλικά  οδηγίες: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζου-  Καριόκες

 2 φλ. σταφίδες ανάμικτες  με όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τις

 1 φλ. ζαχαρωμένες φλούδες  ζαχαρωμένες φλούδες, που έχουμε   Χριστουγέννων

 εσπεριδοειδών,   κόψει σε μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε

 1 φλ. αποξηραμένα κεράσια   με το χυμό πορτοκαλιού* και αφήνουμε
 106  1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι  για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα                                                       107 107

 1/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού*  για καλύτερη γεύση. Προθερμαίνουμε   υλικά  οδηγίες: Σπάμε με τα χέρια τα μελο-

 Για τη ζύμη:  το φούρνο στους 150°C.  Λαδώνουμε και   800γρ μελομακάρονα  μακάρονα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
 1 1/2 φλιτζάνι φαρίνα  στρώνουμε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ή   100γρ καρύδια τριμμένα  Προσθέτουμε τα αλεσμένα μπισκότα, τα

 1 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη  τετράγωνο ταψί 25cm. Σε ένα μεγάλο μπολ   100γρ μπισκότα digestive αλεσμένα  καρύδια  και το  βούτυρο  λιωμένο.  Ζυ-
                                                                 μώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί.
 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο  χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη   100γρ βούτυρο λιωμένο  Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια

 1/4 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη  μέχρι να αφρατέ-ψουν. Προσθέτουμε τα   50γρ κακάο  λαδόκολλα ή μεμβράνη.

 1/4 κουτ. γλ. αλάτι  αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού,   500γρ κουβερτούρα   Βάζουμε τη ζύμη στη λαδόκολλα και την
 1 φλιτζάνι βούτυρο  το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια το αλεύρι,   πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα (σαν

 1 φλ. καστανή ζάχαρη  την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο   κορμό), τυλίγοντάς τη με τη μεμβράνη,

 4 μεγάλα αυγά  και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.         και στρίβουμε τις άκρες της σαν καρα-
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & από 1 λεμόνι  Προσθέτουμε το μείγμα φρούτων (με τον   μέλα, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχι-

 1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού  χυμό πορτοκαλιού) και τους ψιλοκομμέ-  στον 6 ώρες.

 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας  νους ξηρούς καρπούς.            Όταν σταθεροποιηθεί κόβουμε το γλυκό

 1 φλ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί   Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί. Ψήστε για περί-  σε φέτες με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
                                                                 Κατόπιν, βουτάμε τις φέτες στην λιωμέ-
 (αμύγδαλα, πεκάν ή καρύδια)  που  2 1/2 ώρες.                   νη σοκολάτα και  αφήνουμε  να κρυώ-

  (Περιχύνουμε προαιρετικά  (*Αντί για χυμό πορτοκαλιού μπορούμε να   σουν σε αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο.

 με 1/4 φλ.κονιάκ ή ρούμι  βάλουμε κονιάκ για πιο πολύ άρωμα)    Τέλος, προαιρετικά τις τυλίγουμε με

 μόλις το ξεφουρνίσουμε)                                         αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112