Page 119 - mag_110
P. 119
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πίτσα με γαρίδες
και κολοκυθάκια
υλικά οδηγίες: Κόβουμε το κρεμμύδι και
1 ζύμη για πίτσα το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε χα-
1 ξερό κρεμμύδι μηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Στο
450 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
με 1 κουτ.γλ. πελτέ τομάτας Βάζουμε τα ντοματάκια σε ένα μπολ και
ή κέτσαπ με ένα πιρούνι τα λιώνουμε σε μικρά
10 γαρίδες μέτριες κομμάτια, ρίχνουμε ελαιόλαδο. Προσθέ-
2 κολοκυθάκια τουμε 1 κουταλάκι πελτέ και αλατίζου-
καλαμπόκι με. Όσο καραμελώνουν τα κρεμμύδια
ρήγανη ή τα αλατίζουμε και τους βάζουμε και λίγη 119
φρέσκο δυόσμο ζάχαρη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα
και φυλλαράκια ρόκας ταψί. Κόβουμε από πάνω τις γαρίδες σε
Ελαιόλαδο μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κολοκυθά-
Αλάτι-πιπέρι κια. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλ-
(Τυρί κίτρινο τσα ντομάτας ή αλείφουμε με κέτσαπ αν
νηστίσιμο προαιρετικά) δεν θέλουμε να κάνουμε σάλτσα. Τοπο-
θετούμε τα υλικά ξεκινώντας με τις φέ-
τες νηστίσιμου τυριού, αν αποφασίσετε
να βάλετε και από πάνω τα κρεμμύδια.
Συνεχίζουμε με τις γαρίδες, τα κολοκυ-
θάκια, το καλαμπόκι και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στις αντιστάσεις στους 250°C για 8-10
λεπτά. Όταν ψηθεί η πίτσα προσθέτουμε
ρ'ιγανη ή ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
και μερικά φύλλα από ρόκα.
Καλή σας Απόλαυση!