Page 116 - mag_110
P. 116
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ ΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ
ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
Σιτσιλιάνικη
caponata*
οδηγίες: Βάλτε σε ένα μεγάλο κι βαθύ τηγάνι
υλικά σε δυνατή φωτιά, περίπου 120 ml. ελαιόλαδο ή όσο
116
4 μελιτζάνες χρειάζεται για να καλύψει τον πάτο ώστε να τηγανί-
2 κλωνάρια σέλερι σετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, προσθέτετε τα κομ-
6-8 κρεμμυδάκια για στιφάδο μένα καλαμάρια, σκεπάστε το φαγητό και αφήστε το
400 γρ. ντοματάκια για μισή ώρα να ψήνεται. Μετά προσθέστε τις μελι-
τζάνες κομμένες σε κύβους, το τριμμένο κρεμμύδι
αποφλοιωμένα και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει. Ρί-
150 ml ελαιόλαδο χνετε τα ντοματάκια με τον χυμό τους. Αν χρειάζεται
2 μεγάλα καλαμάρια προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Αφήνετε το φαγάκι
800γρ. καραβίδες να ψήνετα. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις γαρίδες και
400γρ. γαρίδες τις καραβίδες και τις προσθέτετε στο τηγάνι, αφήνετε
2 κρεμμύδια τριμμένα να ψηθούν κι αυτά και προσθέτετε το σέλερι, το χυμό
2 κ.σ. κάπαρη λεμονιού και μπόλικο πιπέρι, ρίχνετε τη ρίγανη, το
200 γρ. μαύρες ελιές μαϊντανό, την κάπαρη, τις ελιές και τις σταφίδες. Ανα-
χωρίς κουκούτσι κατεύετε ελαφρά, κλείνετε την φωτιά και αφήνετε να
Χυμό από 1 λεμόνι σμίξουν οι γεύσεις τους.
Η caponata τρώγεται καλύτερα όταν κρυώσει με ψη-
ρίγανη μένο και κριτσανιστό ψωμί ή αραβικές πιτούλες!
ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγες σταφίδες * Η καπονάτα είναι μια εύκολη και γρήγορη Ιταλική σάλ-
αλάτι, πιπέρι τσα. Είναι καλύτερη την επόμενη μέρα γιατί μαρινάρονται
τα υλικά και βγαίνει πιο μοσχοβολιστό το αποτέλεσμα!
Εδώ την καπονάτα την προτείνουμε με θαλασσινά!