Page 116 - mag_110
P. 116

ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ   ΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ
                                              ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ

















                                  Σιτσιλιάνικη






                                    caponata*












                                                     οδηγίες:  Βάλτε  σε  ένα  μεγάλο  κι  βαθύ  τηγάνι
                                      υλικά          σε δυνατή φωτιά, περίπου 120 ml. ελαιόλαδο ή όσο
   116
                                4  μελιτζάνες        χρειάζεται για να καλύψει τον πάτο ώστε να τηγανί-

                        2 κλωνάρια σέλερι            σετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, προσθέτετε τα κομ-

          6-8 κρεμμυδάκια για στιφάδο                μένα καλαμάρια, σκεπάστε το φαγητό και αφήστε το

                        400 γρ. ντοματάκια           για μισή ώρα να ψήνεται. Μετά προσθέστε τις μελι-
                                                     τζάνες κομμένες σε κύβους, το τριμμένο κρεμμύδι
                             αποφλοιωμένα            και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει. Ρί-

                         150 ml ελαιόλαδο            χνετε τα ντοματάκια με τον χυμό τους. Αν χρειάζεται

                      2 μεγάλα καλαμάρια             προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Αφήνετε το φαγάκι

                         800γρ. καραβίδες            να ψήνετα. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις γαρίδες και
                             400γρ. γαρίδες          τις καραβίδες και τις προσθέτετε στο τηγάνι, αφήνετε

                   2 κρεμμύδια τριμμένα              να ψηθούν κι αυτά και προσθέτετε το σέλερι, το χυμό

                              2 κ.σ. κάπαρη          λεμονιού και μπόλικο πιπέρι, ρίχνετε τη ρίγανη, το

                     200 γρ. μαύρες ελιές            μαϊντανό, την κάπαρη, τις ελιές και τις σταφίδες. Ανα-
                          χωρίς κουκούτσι            κατεύετε ελαφρά, κλείνετε την φωτιά και αφήνετε να

                        Χυμό από 1 λεμόνι            σμίξουν οι γεύσεις τους.
                                                     Η caponata τρώγεται καλύτερα όταν κρυώσει με ψη-
                                        ρίγανη       μένο και κριτσανιστό ψωμί ή αραβικές πιτούλες!

                   ψιλοκομμένο μαϊντανό
                              λίγες σταφίδες         * Η καπονάτα είναι μια εύκολη και γρήγορη Ιταλική σάλ-

                                αλάτι, πιπέρι        τσα. Είναι καλύτερη την επόμενη μέρα γιατί μαρινάρονται
                                                     τα υλικά και βγαίνει πιο μοσχοβολιστό το αποτέλεσμα!
                                                     Εδώ την καπονάτα την προτείνουμε με θαλασσινά!
   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121