Page 101 - mag_105
P. 101

παγωτό σοκολάτα





 παγωτό κεράσι                                  υλικά               οδηγίες: Κόβουμε σε φέτες τις








                                       1 φλιτζάνι νερό              μπανάνανες, τις βάζουμε σε ένα ταψί

                       1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου                    και τις καταψύχουμε. Σε μια μεσαία

                     1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή                    κατσαρόλα ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό,                        101 101
                        3/4 φλιτζ. κακάο σε σκόνη                   την κρυσταλλική και την καστανή

                   1/4 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι                    ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Βάζουμε

                                175γρ. κουβερτούρα                  την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά και
                                         ψιλοκομμένη                ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν

                       5 μπανάνες αρκετά ώριμες                     τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το

                    ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι                     μίγμα.
                                                                    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε

                                                                    την ψιλοκομμένη κουβερτούρα

                                                                    και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει

                                                                    η σοκολάτα μας. Προσθέτουμε το
                                                                    υπόλοιπο γάλα, τον χυμό και το

                                                                    ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε ν'

                                                                    ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη

                                                                    να κρυώσει. Βγάζουμε τις μπανάνες
                                                                    από την κατάψυξη και τις λιώνουμε στο

                                                                    μίξερ. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο

                                                                    μίγμα μας και το βάζουμε στην

                                                                    κατάψυξη.
   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106