Page 77 - mag_09
P. 77
ΧΕΊΡΟΤΕΧΝΊΕΣ
Μανταρίνι καντήλι
Θα χρειαστείτε ένα μανταρίνι φυτικό λάδι, γαρίφαλα και ένα
κοφτερό μαχαίρι, προαιρετικά φυτίλι καντηλιού και ένα ρεσό.
Κόβετε το μανταρίνι γύρω γύρω στη μέση του. Αφαιρείτε
προσεκτικά το φρούτο, χωρίς να καταστρέψετε το δέρμα του.
Προσπαθήστε να κρατήσετε την ψίχα που συνδέεται με το ήμισυ
του μανταρινιού, για να γίνει το φυτίλι σας και βουτήξτε το σε λίγο
πετρέλαιο. Προσθέστε 2 κουτ. της σούπας λάδι στο μισό μανταρίνι
με το φυτίλι. Αν σπάσει η ψίχα - φυτίλι, χρησιμοποιήστε φυτίλι
από το καντήλι σας. Ανοίξτε μια τρυπίτσα για εξαερισμό στο
επάνω μισό του μανταρινιού, φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλη,
έτσι ώστε η φλόγα να μην καίει την κορυφή, γύρω γύρω τρυπάτε
γαρίφαλα για περισσότερη μυρωδιά. Το καντήλι - μανταρίνι θα
κρατήσει περίπου μία ώρα.
77
Αν σας δυσκολέψει βάλτε
μέσα στο μανταρίνι καντηλάκι
σας ένα ρεσό κι ανάψτε το!
CAVINO
DEUS ROSE 2011
SYRAH 100%
ΑΧΑΪΑ ΗΜΙΑΦΡΩΔΕΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟ
Κείμενο της Ιωάννας Υποδηματοπούλου
Πάρτε ένα ποτήρι τύπου Sparkling και δείτε τις μικρές συνεχείς
φυσαλίδες να ανεβαίνουν. Αυτές είναι που προκαλούν τη δροσιά
στο στόμα και το γλυκό παιχνίδισμα στη γλώσσα και τον ουρανίσκο.
Με χρώμα ροζέ, μεσαίας απόχρωσης, με μοβ ανταύγειες είναι
ο λόγος που σε καλεί να το προσέξεις. Ξυπνάει την γυναικεία
περιέργεια, μιας και σε αυτό το κοινό σε όλες τις ηλικίες αρέσει.
Με άρωμα από κεράσι, βύσσινο, βιολέτα, φρούτα του δάσους
και βανίλια, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Αρκετά ισορροπημένο,
χωρίς να δημιουργεί πολύ αφρό, και με έντονη την παρουσία του
φρούτου στο στόμα, μπορεί να χαρακτηριστεί μια καλή Ελληνική
προσπάθεια. Συνοδεύει στους 10°C γλυκά κρεμώδη, σαλάτες,
αλλά και μόνο του. Ένα δώρο που θα μείνει αξέχαστο και μια ροζ
πολυτέλεια στην ζωή σας με 11€.
Καλές Οινικές Απολαύσεις!