Page 87 - mag_33
P. 87
Μπακάλικο της Δόμνας
Και τώρα, μέρες που είναι, ένας ουζομεζές!
AΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
• 3-4 κουταλιές τ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές τ.σ κάπαρη ψιλοκομμένη και ξαρμυρισμένη
ΥΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• Μισό φλιτζάνι φέτα σε τρίμμα
• 2-3 κουταλιές τ.σ γιαούρτι
• Ρίγανη
• Κόκκινο γλυκό πιπέρι
• Μαϊντανό
• Αλάτι – πιπέρι
Αφού βράσουμε τα αυγά σφικτά, τα καθαρίζουμε και τα
κόβουμε στον «μεσημβρινό» τους. Αφαιρούμε τους κρό-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κους και τους χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη κάπαρη,
τη φέτα, το γιαούρτι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο συ-
μπληρώνοντας λίγο-λίγο το λάδι. Γεμίζουμε με το μείγμα
τα άδεια ασπράδια των αυγών (η χρήση κορνέ βοηθάει
πολύ στη παρουσίαση) και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντα-
νού και κόκκινο πιπέρι.