Page 100 - mag_56
P. 100
ΣυΝΤΑΓεΣ
Μιss Lemon
450 γρ. τυρί κρέμα τύπου
κ.σ. ζάχαρη επιπλέον
100 Philadelphia ή Μασκαρπόνε 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη + 3
χυμό & ξύσμα από 2 λεμόνια 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο +
επιπλέον βούτυρο για άλειμμα
2 πακέτα φρέσκια ζύμη Pillsbury για του ταψιού
κρουασάν των 230 γρ. το ένα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος
ένα ταψί 23 X 33 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε και "ντύνετε" με το ένα φύλο τη
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα, το 1/2 φλ. ζάχαρη, το χυμό των 2 λεμονιών,
βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
το ξύσμα 1 1/2 λεμονιών με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα λείο και αφράτο. Στρώνετε
και ισιώνετε το μείγμα πάνω από το φύλλο/ζύμη.
3. Ξετυλίγετε το δεύτερο φύλλο/ζύμη ημισέληνα για κρουασάν, το στρώνετε πάνω
από την κρέμα. Την τεντώνετε ελαφρά και καλύπτετε καλά τη κρέμα περιμετρικά.
Αλείφετε το φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο ξύσμα
1/2 λεμονιού και τις 3 κ.σ. ζάχαρης, τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το
μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
4. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, για 30' περίπου.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο
ταψί για 20' να μισοκρυώσει. Ξεφορμάρετε
τη πίτα από το ταψί, σηκώνοντάς τη με
το χαρτί ψησίματος και τη μεταφέρετε σε
ένα ξύλο κοπής. Τη κόβετε σε τετράγωνα
κομμάτια. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία
δωματίου ή στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και...
Καλή σας επιτυχία!