Page 92 - Magazine 87
P. 92
ΣυΝΤΑΓεΣ
Cranberries Cake
92
με αγάπη
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου
υλικά αφρατέψουν, προσθέτουμε και το βούτυρο και
συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σε ένα μπολάκι βάζουμε
250 γρ. βούτυρο λιωμένο το ρούμι και βυθίζουμε τις σταφίδες και τα κράν-
280 γρ. αλεύρι για όλες τις μπερι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
χρήσεις Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική το μπέικιν και την κανέλα. Ρίχνουμε το αλεύρι στο
4 αυγά
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ μίγμα μας ανακατεύοντας απαλά. Όταν ενσω-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ματωθεί το αλεύρι προσθέτουμε και το ξύσμα του
½ κ. γλ. κανέλα σκόνη πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά
300 γρ. αποξηραμένα προσθέτουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το ρούμι και
κράνμπερι συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε
150 γρ. σταφίδα σουλτανίνα και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε
50 ml μαύρο ρούμι μέσα το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
Ζάχαρη άχνη και κράνμπερι για φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.
γαρνίρισμα Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από
την φόρμα.Βάζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα
κράνμπερι. Καλή επιτυχία!