Page 93 - Magazine 87
P. 93

της Ρούλας Μονογυιού














































                              Μπροκολίνο                                                                                        93










                                                                                            με πένες
                υλικά

                1 πακέτο πένες                      Βράζουμε  τις  πένες  σε αλατισμένο νερό  όσο  εμείς
                μπρόκολο κομμένο σε                 θέλουμε, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε. Σε ένα
                μπουκετάκια
                4 σκελίδες σκόρδο                   βαθύ τηγάνι, σα γουόκ, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο
                λιωμένο                             μαζί  με  το  λιωμένο  σκόρδο  μας.  Προσθέτουμε  τα
                3 κ.σ. ελαιόλαδο                    μπουκετάκια του μπρόκολου και ετοιμάζουμε το ζωμό
                1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες          μας. Σε ένα βάζο ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με
                τις χρήσεις
                1/2 φλ. ζωμό λαχανικών              το γάλα αμυγδάλου και τα χτυπάμε να ενωθούν, μετά
                1 φλιτζάνι γάλα                     περιχύνουμε το μπρόκολο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά
                αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη              και τ' αφήνουμε να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν
                φύλλα μαϊντανού                     προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τις πένες
                για γαρνίρισμα
                3/4φλ.  τριμμένη                    μας και ανακατεύουμε προσεχτικά.
                παρμεζάνα                           Σερβίρουμε ζεστά γαρνίροντας τα πιάτα μας με επιπλέον
                Για γαρνίρισμα: επιπλέον            παρμεζάνα, μπόλικο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.
                παρμεζάνα, ψιλοκομμένο              (Ταιριάζει και το κοτόπουλο αν θέλετε περισσότερη
                μαϊντανό και κόκκινο
                πιπέρι                              πρωτεΐνη)
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98