Page 93 - Magazine 87
P. 93
της Ρούλας Μονογυιού
Μπροκολίνο 93
με πένες
υλικά
1 πακέτο πένες Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό όσο εμείς
μπρόκολο κομμένο σε θέλουμε, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε. Σε ένα
μπουκετάκια
4 σκελίδες σκόρδο βαθύ τηγάνι, σα γουόκ, βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο
λιωμένο μαζί με το λιωμένο σκόρδο μας. Προσθέτουμε τα
3 κ.σ. ελαιόλαδο μπουκετάκια του μπρόκολου και ετοιμάζουμε το ζωμό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες μας. Σε ένα βάζο ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με
τις χρήσεις
1/2 φλ. ζωμό λαχανικών το γάλα αμυγδάλου και τα χτυπάμε να ενωθούν, μετά
1 φλιτζάνι γάλα περιχύνουμε το μπρόκολο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά
αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και τ' αφήνουμε να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν
φύλλα μαϊντανού προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τις πένες
για γαρνίρισμα
3/4φλ. τριμμένη μας και ανακατεύουμε προσεχτικά.
παρμεζάνα Σερβίρουμε ζεστά γαρνίροντας τα πιάτα μας με επιπλέον
Για γαρνίρισμα: επιπλέον παρμεζάνα, μπόλικο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.
παρμεζάνα, ψιλοκομμένο (Ταιριάζει και το κοτόπουλο αν θέλετε περισσότερη
μαϊντανό και κόκκινο
πιπέρι πρωτεΐνη)