Page 37 - mag_64
P. 37
της Κατερίνας Τζαβάρα
Μ Ι ν Α ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
μάτι της πραλίνας και της γνώσης Χαλκιδικής(!) και τον γαλανό ου-
της ποιοτικής σοκολάτας ως πρώ- ρανό. Μαζί μου στην κυριολεξία:
της ύλης, πέρα ελαχίστων εξαιρέ- το δαχτυλίδι της γιαγιάς μου, ένα
σεων. Προσοχή, υποκλίνομαι στην βραχιόλι με μάτι και τα καλλυντι-
παράδοση της ΙΟΝ! Αναφέρομαι κά του Κορρέ. Στην κουζίνα μου:
στους καταναλωτές, διότι πιστεύω φλαμούρι και λουίζα από τον κήπο
ότι υπάρχουν κρυμμένοι καλοί σο- μου στην Ελλάδα, κρόκο Κοζάνης
κολατοποιοί, που όμως, δύσκο- και τραχανά της μαμάς μου... α! και
λα θα αποφασίσουν να επενδύσουν μέλι! Είπα περισσότερα από τρία...
μόνο στη σοκολάτα. Κατά πολύ και Η Ελλάδα είναι ο τόπος μου! Εκεί
η VARLHONA έγινε μόδα, επειδή τη που η ψυχή γαληνεύει χωρίς να το
σύστησε ο μοναδικός Στέλιος Παρ- καταλάβεις.
λιάρος. Ποιος ουσιαστικά ήξερε
να ξεχωρίσει τη διαφορά; Δημο- Το εργαστήριο και η μπουτίκ "MINA Handmade
Chocolates" βρίσκονται στη διεύθυνση Rue
σιογράφοι και "ειδικοί" μπροστά du Hameau 112A, 1640 Rhode-Saint-Genèse,
μου δεν ήξεραν τι δοκίμαζαν και στο Βέλγιο. Η Μίνα Αποστολίδη θα έχει τη 37
σχολίαζαν άλλα αντί άλλων. Δεν δυνατότητα να παρουσιάσει νέες δημιουργίες
της στην 5η έκδοση του Salon du Chocolat,
πειράζει… είμαστε πρώτοι σε τόσα 2-4 .3.2018, στο Tour & Taxis στις Βρυξέλλες.
άλλα.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.minachoocolate.com
Ποια ξεχωριστή γεύση σο- info@minachocolate.be
κολάτας που έχεις δημιουρ- FaceBook: MINA HANDMADE CHOCOLATES
γήσει είναι η πιο διάσημη;
ΜΑ Η Σεχραζάτ. Παντού αγαπιέται.
Είναι η σοκολάτα μου με ταχί-
νι, καραμελωμένο και αλατισμένο
αμύγδαλο Καβάλας.
Πες μου τρία πράγματα από
την Ελλάδα που έχεις πάντα
μαζί σου.
ΜΑ Όσο μπανάλ κι αν ακούγεται,
στην ψυχή μου κρατώ τον ήλιο
και τη ζέστη του, τη θάλασσα της