Page 30 - mag_64
P. 30

ΣΥνενΤεΥΞΗ





                Μ Ι ν Α   ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ




               ΜΑ Από πάντα. Ως μικρή με δελέαζαν                    ΜΑ Σοβαρότητα, σκληρή  δουλειά,

               με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ αμυγδά-                      σεβασμός και σταθερότητα στην
               λου, όταν ήμουν το "άλλοθι" για                       ποιότητα των πρώτων υλών, πάντα.

               να βγαίνουν ραντεβού ο νονός μου                      Τα χαμόγελα όσων  δοκιμάζουν τις
               και η νονά μου. Στα 8, μου χάρισαν                    σοκολάτες μου και η σταθερότητα


               ένα βιβλίο μαγειρικής κι έφτιαξα                      των πελατών που ξανάρχονται, τα
               την πρώτη μους σοκολάτας. Μετά,                       πολύ καλά σχόλια από  ανθρώπους,

               τα κλασικά "βραχάκια", με σοκο-                       γνώστες και αυστηρούς κριτές γεύ-
               λάτα, βέβαια, μη στρωμένη, που τα                     σης, για τη δουλειά  μου.

               έβαζα σε γυάλινα βάζα και ζωγρά-
               φιζα τις ετικέτες με λουλουδάκια                             Συνεργάζεσαι και με την ια-

               και ονομασία Chez Mina (πού να                               πωνική αγορά. Δεν μπορώ να
               το φανταστώ ότι θα έφτιαχνα και                              φανταστώ έναν Ιάπωνα να

               θα πουλούσα, χρονιά μετά,  σοκο-                             αποθεώνει τις σοκολάτες…
               λάτες σε γαλλόφωνο μέρος). Πάθος                             Πώς είναι αυτή εμπειρία;
   30          κι αγάπη, που με ένα «σπρώξιμο»

               από αγαπημένο φίλο-αδελφό, τον                        ΜΑ  Η συνεργασία μου είναι πολύ

               Μάρκο Πενίζι, έγινε επαγγελματική                     καινούργια με την Ιαπωνία και θα
               δραστηριότητα. Οι σοκολάτες μου                       δούμε  πώς  θα  εξελιχτεί.  Είχα  τη

               είναι "εγώ". Κι εγώ  είμαι σίγου-                     χαρά να επισκεφτώ για τρεις μέρες
               ρα και επικοινωνία. Αυτό κράτησα,                     την χώρα αυτή για δυο εκδηλώ-

               είναι αλληλένδετα - και  νομίζω                       σεις! Εμπειρία μοναδική και εντε-
               πως το ότι δεν είμαι η κλασική                        λώς ανεβαστική(!) το να ακούω τα

               σοκολατοποιός,  αρέσει  στον  κό-                     επιφωνήματα  απόλαυσης και  θαυ-
               σμο. Άλλωστε, οποιαδήποτε τέχνη,                      μασμού. Οι σοκολάτες που παρου-

               και δη αυτή που έχει σχέση και με                     σίασα φέτος είχαν όλες ελληνικά
               τη γεύση, είναι δίοδος επικοινω-                      στοιχεία: ελαιόλαδο, σύκο ξηρό,

               νίας.                                                 μαυροδάφνη, σπιτικό λικέρ βύσσι-
                                                                     νο, έτσι ένιωσα και λίγο ως πρέ-

                      Είσαι μία ανερχόμενη δύναμη                    σβειρα της χώρας μας, γιατί την
                      στο χώρο των chocolatiers,                     αγαπούν και μας θαυμάζουν για τον

                      σε διεθνές επίπεδο. Ποιες                      αρχαίο πολιτισμό και την ιστορία
                      είναι οι απαιτήσεις και                        μας.

                      ποιες οι …γλυκές απολαύσεις                           Ζεις πολλά χρόνια στο εξω-
                      αυτού του επαγγέλματος;                               τερικό, συναναστρέφεσαι και
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35