Page 13 - mag_66
P. 13

της Λίνας Ιορδάνου












































               ελίτσες και κάπαρη, λιαστές ντομάτες,
               η αιγοπρόβεια μανούρα που ωριμάζει

               σε λάσπη κρασιού... οι ντοματοκε-                                                                                13
               φτέδες και οι μελιτζάνες, τα φρέσκα

               ψαράκια μα και τα γλυκά του κουτα-
               λιού, και τέλος δεν έχει η πανδαισία

               γεύσεων σ' αυτό το τόσο δα νησί που
               ξέρει να παράγει και να σέβεται τις

               πρώτες ύλες του.
               Πριν φάμε όμως... πάμε στις παρα-

               λίες. Στο γραφικό Άγιο Μηνά, στην
               υπέροχη Γούπα μα και στα Πράσσα

               με την ολόλευκη άμμο και τα κατα-
               γάλανα νερά. Αν είσαι τυχερός μπο-

               ρεί να δεις και την αγαπημένη φώκια
               μονάχους-μονάχους... κι αν κοιτάς

               ψηλά μπορεί να δεις τον μαυροπετρί-
               τη αετό.

               Πλάι στην παραλία των Ελληνικών
               υπάρχει και η βυθισμένη πόλη, η νε-

               κροπολιτεία, για τους εραστές των
               καταδύσεων... εμπειρία μοναδική.
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18