Page 13 - mag_66
P. 13
της Λίνας Ιορδάνου
ελίτσες και κάπαρη, λιαστές ντομάτες,
η αιγοπρόβεια μανούρα που ωριμάζει
σε λάσπη κρασιού... οι ντοματοκε- 13
φτέδες και οι μελιτζάνες, τα φρέσκα
ψαράκια μα και τα γλυκά του κουτα-
λιού, και τέλος δεν έχει η πανδαισία
γεύσεων σ' αυτό το τόσο δα νησί που
ξέρει να παράγει και να σέβεται τις
πρώτες ύλες του.
Πριν φάμε όμως... πάμε στις παρα-
λίες. Στο γραφικό Άγιο Μηνά, στην
υπέροχη Γούπα μα και στα Πράσσα
με την ολόλευκη άμμο και τα κατα-
γάλανα νερά. Αν είσαι τυχερός μπο-
ρεί να δεις και την αγαπημένη φώκια
μονάχους-μονάχους... κι αν κοιτάς
ψηλά μπορεί να δεις τον μαυροπετρί-
τη αετό.
Πλάι στην παραλία των Ελληνικών
υπάρχει και η βυθισμένη πόλη, η νε-
κροπολιτεία, για τους εραστές των
καταδύσεων... εμπειρία μοναδική.