Page 95 - mag_102
P. 95

Mια αλλιώτικη veganόσουπα!



                                      η καλύτερη




               κολοκυθόσουπα





                                                        ever







                                                             υλικά

                                               1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
                                            1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

                                              1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε φέτες

                                               3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
                                      1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
                                             1 κουταλιά της σούπας κάρυ Μαντράς

                                                  1 καφτερή κόκκινη πιπερίτσα

                                              3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
                                      1 φλιτζάνι φακές, καθαρισμένες και ξεπλυμένες
                                                     1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

                                             (κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας

                                         για να περιχύσετε πάνω από τη σούπα)                                                   95
                                           1 φλιτζάνι πουρέ βρασμένης κολοκύθας
                                           Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

                                        Έξτρα φρέσκο κόλιαντρο κομμένο σε κύβους

                                                  Για ...γαρνίρισμα


                                                            κόλιαντρο
                                      Ψημένη αραβική πίτα ή ψωμί φρυγανισμένο


               οδηγίες: Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετούμε

               σε μέτρια δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι,

               το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
               Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τζίντζερ, τη σκόνη κάρυ και την

               καφτερή πιπερίτσα, ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερί ή το

               ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις φακές και τη λιωμένη κολοκύθα.

               Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε

               τη σούπα να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει
               μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Η σούπα πρέπει να πήξει. (Αν πήξει πολύ,

               προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό.) Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον

               αλάτι ή πιπέρι εάν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως τη σούπα και περιχύνουμε
               κυκλικά με λίγο γάλα καρύδας. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και φρυγανίζουμε

               πιτούλες αραβικές ή ψωμί.
   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100