Page 93 - mag_102
P. 93

Η καλύτερη εποχή του χρόνου

                                                    για ...σούπa!




                                      η καλύτερη

                                μινεστρόνε










                                                             υλικά

                                            • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

                                             • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
                                        • 2 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

                                          • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε φέτες
                                        • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους

                              • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα κομμένα σε κύβους
                                               • 1 φλυτζάνι κόκκινα φασόλια

                                               • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
                                   • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια

                                                              • αλάτι
                                             • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι                                                      93

                                     • λίγα πράσινα φασόλια κομμένα σε κομμάτια
                                                    • 4 φλιτζάνια σπανάκι

                                          • 1 φλυτζάνι μικρά κοχύλια ή φουσίλι
                                        • για άρωμα προσθέστε ρίγανη, βασιλικό,

                                             δεντρολίβανο και λίγο κόλιαντρο

                                                Για το σερβίρισμα

                                               • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

                                           • Σκορδόψωμο ή κριτσίνια σκόρδου

               οδηγίες: Προσθέστουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοπο-

               θετούμε σε  μέτρια δυνατή  φωτιά.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο  σε

               κύβους, το σέλερι, τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά

               ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα
               ντοματάκια, φασόλια, ζωμό λαχανικών, τα αρωματικά, την κόκκινη πιπεριά και

               αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία

               για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσινα φασολάκια κομμένα

               σε μικρά κομμάτια, το σπανάκι και τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για άλλα
               περίπου 12 λεπτά ακόμη ή μέχρι τα ζυμαρικά και τα πράσινα φασολάκια να

               μαλακώσουν. Αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο ή μπολ και σερβίρουμε με φλοίδες

               παρμεζάνας. Ταιράζει απιστευτα με ζεστό σκορδόψωμο ή κριτσίνια σκορδου.

               Η σούπα είναι ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα!
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98