Page 93 - mag_102
P. 93
Η καλύτερη εποχή του χρόνου
για ...σούπa!
η καλύτερη
μινεστρόνε
υλικά
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
• 2 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους
• 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε φέτες
• 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
• 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα κομμένα σε κύβους
• 1 φλυτζάνι κόκκινα φασόλια
• 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
• αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 93
• λίγα πράσινα φασόλια κομμένα σε κομμάτια
• 4 φλιτζάνια σπανάκι
• 1 φλυτζάνι μικρά κοχύλια ή φουσίλι
• για άρωμα προσθέστε ρίγανη, βασιλικό,
δεντρολίβανο και λίγο κόλιαντρο
Για το σερβίρισμα
• Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
• Σκορδόψωμο ή κριτσίνια σκόρδου
οδηγίες: Προσθέστουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοπο-
θετούμε σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε
κύβους, το σέλερι, τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά
ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα
ντοματάκια, φασόλια, ζωμό λαχανικών, τα αρωματικά, την κόκκινη πιπεριά και
αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία
για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσινα φασολάκια κομμένα
σε μικρά κομμάτια, το σπανάκι και τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για άλλα
περίπου 12 λεπτά ακόμη ή μέχρι τα ζυμαρικά και τα πράσινα φασολάκια να
μαλακώσουν. Αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο ή μπολ και σερβίρουμε με φλοίδες
παρμεζάνας. Ταιράζει απιστευτα με ζεστό σκορδόψωμο ή κριτσίνια σκορδου.
Η σούπα είναι ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα!