Page 97 - mag_100
P. 97
σαλάτα
Avocado
υλικά
• 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
• 2 ώριμα αβοκάντο
• 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
• 1 λεμόνι • παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
• φρέσκα κρεμμυδάκια
• άνηθο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 97 97
Σ' ένα μέτριο μπολ κόβουμε τα σφιχτά αβγά. Μετά καθαρίζουμε τα αβοκάντο
τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ, ανακατεύοντας ευγενικά με ένα
μεγάλο κουτάλι.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα
διαφορετικό μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και την μαγιονέζα και ανακατεύ-
ουμε πολύ καλά. Κόβουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον
άνηθο. Μετά τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μπολ με τα αβγά και τα αβοκάντο
και ανακατεύουμε καλά. Τα τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να ενω-
θούν. Ταιριάζει με καλοψημένο και ζεστό ψωμάκι!
Καλή σας όρεξη!